Gazete Vatan Logo

İspanya'da Lopetegui'nin görevine son verildi!

Dünya Kupası'nın başlamasına bir gün kala İspanya Futbol Federasyonu milli takım teknik direktörü Julen Lopetegui'nin görevine son verdi.

İspanya'da Lopetegui'nin görevine son verildi!

Real Madrid'in Dünya Kupası'nın başlamasına bir gün kala sürpriz bir kararla İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Julen Lopetegui'yi takımın başına getirmesinin ardından ülkede büyük tartışmalar başladı. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales bugün saat 12:30'da basın toplantısı düzenleyerek Lopetegui'yle yolların ayrıldığı resmen açıklandı.

Real Madrid dünyayı şaşırtan bir kararla İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Julen Lopetegui'yle 3 yıllık anlaştığını açıklamıştı. Bu açıklamanın milli takıma ve kendisine saygısızlık olduğunu belirten İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Dünya Kupası'na bir gün kala Lopetegui'yle yolların ayrıldığını açıkladı.

Basın toplantısından ayrılık kararı çıtkı

Bu gelişmeler üzerine İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales bugün saat 12:30'da (TSİ) bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Lopetegui'yle yolların ayrıldığı açıklandı.

Futbolcular başkanı ikna edemedi

İspanyol basınının haberine göre başta Sergio Ramos olmak üzere bazı milil futbolcular Başkan Rubiales'le özel bir görüşme yaparak Lopetegui'yle yola devam etmek istediklerini açıkladılar. Bütün futbolcuların toplu bir şekilde başkana itiraz ettikleri iddia edildi. Fakat başkan kararını değiştirmedi.

Ramos: 'Burası kulüp değil, gururunu kenara bırak'

Ramos'un başkanla özel konuşarak; 'Burası kulüp değil, biz buraya Dünya Kupası'nı kazanmak için geldik. Bütün bu yaşananlar bize zarar veriyor. Eğer bu duruma kızdıysan bile gururunu boşver ve bizi bırak futbol oynayalım.' dediği iddia edildi.

'İhanet..'

Ülke medyasında yer alan haberlere göre; İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Lopetegui'nin bu kararına oldukça sinirlendiği belirtilirken açıklamanın neden turnuva sonrasına bırakılmadığını anlamadığını belirtti. Rubiales'in resmi açıklamadan yalnızca 10 dakika önce anlaşmayı öğrendiğini, bu nedenle ihanete uğradığını söylediği açıklandı. (Skorer)

Haberin Devamı