Gazete Vatan Logo
Futbol İspanya'da Pique krizi

İspanya'da Pique krizi

İspanya Milli Takımı'nda Gerard Pique krizi yaşanıyor.

İspanya'da Pique krizi

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimleri destekleyen ve son dönemlerde Real Madrid Kulübü'ne karşı hakaret içerikli ifadeleri bulunan Barcelonalı futbolcu Gerard Pique, formasını giydiği İspanya Milli Takımı'nda polemik konusu oldu.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarında 5 Eylül'de Oviedo kentinde oynanan ve İspanya'nın Slovakya'yı 2-0 yendiği maçta Pique, İspanyol taraftarlarca ıslıklanmıştı. Pique aynı şekilde 12 Haziran'da Leon kentinde Kosta Rika'ya karşı yapılan hazırlık maçında da benzer bir taraftar protestosuna maruz kalmıştı.

Bu arada Pique'nin Slovakya maçının ardından Gijon kentinde sabaha karşı bir diskodan çıkarken görüntülenmesi, var olan polemikleri biraz daha büyüttü. Bu yüzden İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, milli takımdaki futbolcular ve İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Inigo Mendez de Vigo, Pique'ye destek veren açıklamalar yapmak zorunda kaldı. Del Bosque, Pique'ye karşı yapılan protestoya bir anlam veremediğini söylerken, futbolcunun diskodayken izinli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Milli futbolculardan Jordi Alba, "Pique'nin ıslıklanması benim hoşuma gitmedi, maçta her şeyi verdi", Andres Iniesta da "Pique'nin ıslıklanması hepimizi olumsuz etkiliyor. Gerard'ı ıslıklamanın sona ermesini isterim. Hepimiz aynı yöne kürek çekiyoruz ve eğer bu ıslıklar biterse her şey daha iyiye gider", Santiago Cazorla ise "Pique İspanya Milli Takımı formasını herkesten çok savunuyor. Bizim için çok temel bir futbolcu. Umarım bu olay en kısa zamanda biter" değerlendirmelerini yaptı.

Bakan Mendez de Vigo da İspanyol devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Her türlü ıslıklama bence kötüdür. Milli marşlara, sembollere, kişilere saygı gösterilmeli. Kimsenin ıslıklanmamasını isteyeceğim. Pique büyük bir futbolcu ve İspanya formasını giydiği için saygı görmeye layık" dedi.

Pique geçmişte yaptığı açıklamalarda Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı gösterilere, "Hayatımda böyle bir şey görmedim. Unutulmaz bir şey", Kral Kupası'nda İspanya Milli Marşı ve Kral 6. Felipe'nin ıslıklanmasına "ifade özgürlüğü olmalı" değerlendirmelerini yaparak, Barcelona'nın kupa kutlamasında ve UEFA Süper Kupa maçı sonrasında Real Madrid'i hedef alan hakaret içerikli ifadeler kullanmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan ülke basınına göre İspanya ile İngiltere arasında 13 Kasım'da Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanması öngörülen hazırlık maçının Alicante'ye alınmasındaki sebeplerden biri de "Pique krizi" olarak gösterildi. İspanyol spor gazeteleri, Pique'nin Bernabeu'da ıslıklanma riskinin çok fazla olmasından ve geçen sezonki Kral Kupası final maçının Santiago Bernabeu'da oynanmasına izin vermemesinden dolayı Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez ile federasyon yöneticileri arasında var olduğu iddia edilen gerginlikten dolayı maçın Alicante'ye alındığını öne sürdü.