Gazete Vatan Logo

İspanya ve Portekiz açık ara favori

Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası'nda B grubunun röntgenini çektik:

İspanya ve Portekiz açık ara favori

İSPANYA şampiyonluk için en güçlü adaylarımdan.. Çünkü yüksek oyuncu kalitesinin dışında kazanmayı bilen futbolcu grubuna sahipler. De Gea dünyanın en iyi 2-3 kalecisinden biri. Sağ bek Carvalhal, Avrupa’nın en iyi sağ beki. Sol bek Alba, hem yetenekli hem de müthiş bir temposu var.

İSPANYA orta sahası çok güçlü. Busquets, Iniesta, Silva, Thiago, Asensio, Isco, Koke ve Saul gibi harika oyunculara sahipler. Hem defansif olarak hem de yaratıcılık anlamında kusursuz bir rotasyonları var.

SON Avrupa şampiyonu Portekiz artık daha olgun bir takım görüntüsünde. Fernando Santos yönetiminde emniyetli bir oyun sergileyen Portekiz, güçlü ve teknik orta sahasıyla gerektiği zaman topa sahip olup kendi futbolunu da rakiplerine dikte edebiliyor.

RONALDO gibi bir süper starın dışında, M.City’de harika bir sezon geçiren Bernardo Silva takımın en büyük kozu. Portekiz’in hücum hattında yaratıcılığı yüksek oyuncuları çözüm üretebiliyor. Kenardan gelip seyri değiştirebilecek Quaresma, Guedes ve A.Silva gibi isimler de mevcut.

Haberin Devamı

SAVUNMADA Pepe lider olarak gözüküyor ancak Beşiktaşlı stoper Avrupa şampiyonluğunun ardından hem 2 yaş daha ilerledi hem de partneri konusunda soru işaretleri var. Her şeye rağmen tecrübeli ve yüksek kaliteli oyuncuları sayesinde gruptan zorlanmadan çıkacaklardır.

TUTUNMALARI GÜÇ

FAS, potansiyelli bir kadroya sahip. Juventuslu Benatia, R.Madrid forması giyen Hakimi, G.Saraylı Belhanda, Feyenoordlu El Ahmedi ve F.Bahçeli Dirar takımın önemli isimleri. En büyük yıldızı ise Ajaxlı Hakim Ziyech. Fas, Portekiz ve İspanya’dan birine çelme takmayı hedefliyor.

İRAN’IN forvet hattı yetenekli ancak özellikle savunmada ciddi kalite sorunları var. Her ne kadar elemelerde maç kaybetmemiş olsalar da İspanya ve Portekiz seviyesindeki rakipler karşısında bu stoper tandemiyle işleri çok zor görünüyor. Özellikle Chesmi’yi hiç beğenmedim. İran’ın tek şansı Fas karşısında alabileceği pozitif sonuç olacaktır. İspanya ve Portekiz karşısında tutunmaları ise çok güç.

Tüm yük Diego Costa’da
İSPANYA’NIN zayıf olduğu tek taraf bana göre hücum hattı. Tüm yük Atletico Madridli Diego Costa’nın omuzlarında olacak. Aspas ve Valencia’lı Rodrigo ise alternatif isimler. Ofans hattındaki bu sıkıntıya rağmen İspanya takım ruhu konusunda sorun yaşamaz ise turnuvada her takımı yenecek güce ve kaliteye sahip.
Amrabat parlak günlerini arıyor
BİR dönem Kayserispor’da forma giydikten sonra yüksek bir bonservis bedeli karşılığında G.Saray’a transfer olan Nordin Amrabat ise kötü bir sezon geçirdi ve parlak günlerinden uzak görünüyor. Ligimizden tanıdığımız birçok ismin forma giydiği Fas, grubun favorisi Portekiz ya da İspanya’ya çelme takmaya çalışacak.
Portekiz’in zayıf karnı savunması!
SON Avrupa şampiyonu apoletiyle Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan Ronaldo önderliğindeki Portekiz’in en zayıf noktası savunması ancak ekip halinde organize olarak bu açığı kapatıyorlar. Kadrodaki birçok oyuncunun Sporting Lizbon alt yapısından yetişmesi de bir diğer avantajları.
Ezatolahi’nin cezası handikap
KABUL etmek gerekir ki İran, çok zor bir gruptan çıkmak için her şeyi yapacak. İran’ın bir diğer handikapı ise orta alandaki genç yetenek Ezatolahi’nin ilk maçtaki cezası. Başta Hollanda Ligi’ni gol kralı olarak tamamlayan Ali Rıza Jahanbakhsh olmak üzere Serdar Azmoun ve Ansarifard İran’ın en büyük kozları olacak.

Haberin Devamı