Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İstanbul'a Cup'a yıldızlar geliyor!

İstanbul'a Cup'a yıldızlar geliyor!

TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve İstanbul Open tenis turnuvalarında, dünyanın ilk 10 sırasında yer alan yıldızlar boy gösterecek. Toplam 10 Türk tenisçi de raket sallayacak

İstanbul'a Cup'a yıldızlar geliyor!

İstanbul üst üste iki büyük turnuvayla tenise doyacak. Garanti Koza Arena’nın ev sahipliğinde 24-30 Nisan’daki TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve 1-7 Mayıs’ta düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvalarına, dünya sıralamasında ilk 10 içinde yer alan yıldız raketler de gelecek.

İstanbul Cup’ın en önemli sporcusu, WTA’da 10. sırada bulunan Ukraynalı Elina Svitolina olacak. Son şampiyon Çağla Büyükakçay’ın da yer alacağı turnuvada, bir başka Türk tenisçi İpek Soylu da mücadele edecek. Turnuvada WTA’da 27. sırada yer alan Macar tenisçi Timea Babos ile dünya 56 numarası Kanadalı Eugenie Bouchard da şampiyonluk mücadelesi verecek.

RAONİC İSTANBUL’DA

Erkeklerde ise en çarpıcı isim ATP’de 5. sıradaki Kanadalı Milos Raonic. Dünya sıralamasında 42. Arjantinli Diego Schwartzman ile 50. Kıbrıs Rum Kesimi’nden Marcos Baghdatis de turnuvada yer alacak. Marsel İlhan ile Cem İlkel de ülkemizi temsil edecek. Çağla dışındaki 9 sporcumuz wild-card ile katılacak.

LEBLEBİCİ: RÜYALAR GERÇEK OLDU

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici tenisi çok sevdiklerini dile getirerek, “Tenis, bizi başka bir dünyaya götüren spor dalı. Geçen sene rüya gibi bir iş başımıza geldi. Çağla geçen sezon turnuvayı kazandı. Bu sene de elimizden geldiğince daha alt katmanlara, sokağa yayılabilmesi için bir sürü şey yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Turnuva direktörü Paul McNamee ise Garanti Koza Arena’yı överek, Roland Garros’tan sonra İstanbul’da en iyi tesislerde sporcuların mücadele ettiğini vurguladı. McNamee, erkeklerde ödülün 500 bin Euro, kadınlarda ise 260 bin dolar olduğunu sözlerine ekledi

(HT Spor)