Gazete Vatan Logo
Eurocup İstanbul BBSK grupta ilk galibiyetini aldı

İstanbul BBSK grupta ilk galibiyetini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, FIBA Erkekler Avrupa Kupası E Grubu ikinci hafta maçında Bulgaristan temsilcisi Lukoil Academic'i 81-69 yendi.

İstanbul BBSK grupta ilk galibiyetini aldı

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Thompson'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 3. dakikayı 7-6 öne geçti. Ev sahibi takım, daha sonra Raffa ve Nikolov ile skor bulan rakibine Kloucar ile karşılık verirken, ilk periyot 22-22 berabere tamamlandı.

İkinci çeyrekte Bucker ve İlkan Karaman ile pota altından sayı üreten İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 15. dakikaya 34-32 üstün girdi. Bircevic ve Buva ile etkili olmaya devam eden ev sahibi takım, soyunma odasına 41-39 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına 10-0'lık seri ile başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 22. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 51-39. Bulgaristan temsilcisi, Velikov ve Nikolov'un kaydettiği sayılarla 26. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 56-51. İstanbul Büyükşehir Belediyespor son periyodu da 67-58 önde girdi.

Son periyotta oyunun kontrolünü elinde bulunduran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Thompson ve Dulkys ile etkili oldu ve müsabakadan 81-69 sahadan galip ayrıldı.

Haberin Devamı