Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İstanbul'da ragbi heyecanı

İstanbul'da ragbi heyecanı

Uluslararası ragbi müsabakaları 7 Ekim'de İstanbul Maltepe'de başlıyor.

İstanbul'da ragbi heyecanı

GS TV'den yayınlanacak organizasyon, Kadıköy RFK ile Province Dell'ovest maçıyla başlayacak. 7 Ekim saat 15:00'da başlayacak karşılaşmayı sporseverler ücretsiz bir şekilde izleyebilecek.

Karşılaşacak iki takım hakkında kısa bir bilgi;

Kadıköy Ragbi 2006’da kurulmuştur ve son yıllarda ülke ragbisinin dinamolarından biri haline gelmiştir. Geçtiğimiz yıl 15’li lig finalinde oynayan ve İstanbul 7’li Ragbi Turnuvasını kazanan ekip, yeni sezona başlamadan önce bu karşılaşmayı önemli bir referans olarak değerlendirmektedir.

Aubin Hueber 23 kez Fransız Milli Takımı Formasını giymiş olan bir emekli ragbicidir. 1992, 1993, 1995, 2000 6 Ulus Turnuvalarında ve 1995 Dünya Kupası kadrosunda yer almıştır. 1992’de Fransa Şampiyonluğu yaşamış, 2003’den 2011’e kadar da RC Toulon ekibinde koçluk yapmıştır. Rusya Milli Takımı forvet koçu.

Ragbi dünya kupası futbol ve yaz olimpiyatlarının ardından dünyadaki en büyük 3. Sportif müsabakadır.
Futbol 30 milyar izleyici, Yaz olimpiyatları 4 milyar izleyici, Ragbi dünya kupası 3 milyar izleyici (not: NFL super bowl dünya çapında 100 milyon izleyici çekmektedir)
Olimpik Spor
Ragbi sevens dünya serisi 223 milyon ile rekor seviyede global birikim olarak 556 milyon eve erişmiştir.

Haberin Devamı

Province d’ell Ovest

Province d’ell Ovest ise İtalya’nın Cenova bölgesinin en iyi 19 Yaşaltı oyuncularından oluşmaktadır ve takımlarında 4 adet Milli Oyuncu bulunmaktadır. Tüm bunlardan dolayı, güçlü bir rakip ve üst düzey bir ragbi maçı öngörülmektedir.