Gazete Vatan Logo
Futbol İstanbul'dan sürgün edildi!

İstanbul'dan sürgün edildi!

Fatih Terim’in gönderilişinin ardından verdiği bu görüntü sonrası büyük tepki toplayan Tulun, Başkan Aysal’ın operasyonuyla, dış göreve atandı.

İstanbul'dan sürgün edildi!

Ve Bülent Tulun’a Almanya yolu gözüktü... Fatih Terim’in, Galatasaray ile bağlarının koparılmasının ardından tarihler 5 Ekim 2013’ü gösterirken, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda takım otobüsünde en ön koltukta otururken vermiş olduğu resim sonrası camia içinde bir anda şimşekleri üzerine çeken Bülent Tulun, sürpriz bir atamayla rotayı gurbete çevirdi.

Başkan Ünal Aysal’ın da eleştirdiği o görüntünün ardından Tulun, büyük öfke ve protestolara maruz kalmıştı.

Galatasaray kulübünde kısa süre önce büyük bir sürpriz gelişme yaşandı. Başkan Aysal, otobüs olayının kahramanı olan hedef adam halindeki Bülent Tulun’u, Almanya’daki Spor Okulları Projesi’nden sorumlu isim olarak atadı.

İSTANBUL’DAN UZAKLAŞTIRILDI

Taraftarların protesto edip, istifasını istediği Tulun, bu operasyon sonrası Türkiye’den uzaklaştırılacak. Dış göreve atanacak olan Tulun, bundan böyle sarı kırmızılı kulübün çatısı altında bulunduğu süre içerisinde Almanya’da ikamet edecek. Tulun’un Galatasaray’ın, Türkiye’deki futbol ve sportif faaliyetleriyle ilgili herhangi bir görevi ile yetki alanı bulunmayacak. Tepkileri üzerine bir paratoner gibi toplayan Tulun, Aysal’ın hamlesinin ardından İstanbul’dan uzaklaştırılacak. Galatasaray’ın gelecek açısından büyük önem verdiği Almanya’daki proje komitesi Tulun’un yeni görev alanı olacak.

YENİ PARTNERİ EBRU KÖKSAL

Kassel kentinde kurulmakta olan Galatasaray Kulübü Spor Okulları Projesi’nde, Alman hükümeti ile yapılan müzakerelerde başrolde Bülent Tulun olacak. Her türlü faaliyeti o yönetecek. Sarı kırmızılıların 6 kişilik bir komite oluşturduğu sbu projesinde Tulun dışında 5 isim daha bulunuyor. Ebru Köksal’da bu komite içinde. Aynı zamanda Almanya’daki gurbetçi oyuncuları en yakından tanıyan kişi olan ve son günlerde adı Futbol Direktörlüğü görevi için de geçen eski kaptanlardan Erdal Keser de scouting ekibi’nin başında yer alacak. Komitede üç de Alman üye var.

(Hürriyet)

Haberin Devamı