Gazete Vatan Logo
Futbol İşte Barcelona'nın transfer listesi!

İşte Barcelona'nın transfer listesi!

Başarısız tamamlanan sezonun ardından transfer çalışmalarına başlayan Barcelona, gözünü kararttı.

İşte Barcelona'nın transfer listesi!

Geçtiğimiz sezon İspanya La Liga’da şampiyonluğu ezeli rakibi Real Madrid’e kaptıran Barcelona, Devler Ligi’nde de çeyrek finalde İtalyan devi Juventus’a elenerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etmişti. Sezonu sadece İspanya Kral Kupası ile kapatan Katalan ekibi, önümüzdeki sezon iddialı bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İtalyan orta saha Marco Verratti için kulübü PSG ile 70 milyon Euro (275 milyon TL) karşılığında büyük oranda anlaşan Bordo-Mavililer, rotayı Borussia Dortmund’un 20 yaşındaki yıldızı Ousmane Dembele’ye çevirdi. Fransız futbolcu ile her konuda anlaşan Barça, Alman ekibinin kapısını çaldı. Sarı-Siyahlılar, genç futbolcu için 90 milyon Euro (354 milyon TL) talep ederken, Katalan ekibi bu rakamı aşağıya çekmek istiyor.

Bellerin aşkı sürüyor

Sağ bek arayışlarını sürdüren Barcelona, Arsenal’in 22 yaşındaki futbolcusu Hector Bellerin’i yeniden gündemine aldı. Altyapısından yetiştirdiği İspanyol futbolcuyu iki sezondur isteyen Katalanlar, Londra ekibinin genç futbolcuyu satmak istememesi nedeniyle transferi bir türlü sonuçlandıramıyordu. Barça’nın, yeni teknik direktör Ernesto Valverde’nin de çok istediği yıldız futbolcu için 50 milyon Euro’yu (196 milyon TL) gözden çıkardığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Messi, Barça’dan ayrılmak istemiş

Barcelona’ya yakınlığı ile bilinen El Mundo Deportivo Gazetesi, 2016 yazında Lionel Messi’nin Katalan ekibinden ayrılmak istediğini ancak Luis Suarez’in, Arjantinli futbolcuyu takımda kalması için ikna ettiğini iddia etti. Amerika’da düzenlenen Copa America finalinde Şili karşısında penaltı atışlarında hedefi bulamayan 29 yaşındaki futbolcu, turnuvanın ardından gözyaşlarına hakim olamamış ve kendini suçlamıştı. Finalden günler sonra bir de İspanya’daki vergi davasından hüküm giyen Messi, bu ruh haliyle birlikte, altyapısından yetiştiği Barcelona’yı bırakmak istedi ancak takım arkadaşı Suarez, yıldız futbolcuyu ikna etti.

(Fanatik)