Gazete Vatan Logo
Futbol İşte F.Bahçe'nin rakibi!

İşte F.Bahçe'nin rakibi!

Kulüplerden ilk değerlendirme...

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final eşleşmelerinin kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Olimpiyatevi'nde saat 11.00'de başlayan kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ile kulüp temsilcileri katıldı.

İŞTE EŞLEŞMELER:

Sivasspor - Bursaspor
Eskişehirspor -MP Antalyaspor
Karabükspor - Boluspor
Fenerbahçe - Kayserispor

Tek maçlık eleminasyon sisteminde ve tarafsız sahada oynanacak çeyrek final maçlarında, normal sürenin berabere bitmesi durumunda 15'er dakikalık iki devre halinde uzatma bölümü oynanacak. Eşitlik yine bozulmazsa seri penaltı atışlarına geçilecek.

Kupada yarı final müsabakaları da, çeyrek finalde tur atlayan 4 takım arasında, TFF'nin belirleyeceği tarafsız sahada, tek maçlı eleme usulüne göre yapılacak.

SÜRPRİZ SONUÇLAR ALINDI

UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilmek adına çok büyük bir önem taşıyan Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. turda alınan sürpriz sonuçlar büyük şok yaşattı.

Ligde yoluna devam eden Galatasaray'ın kendi sahasında Sivasspor'a elenmesinin ardından, Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor deplasmanında Avrupa'ya en kısa yoldan gidebilmek adına yeşerttiği umutlarını kaybetti. Galatasaray ve Trabzonspor'un yarattığı modaya son olarak Beşiktaş uydu. Son şampiyon, Boluspor'a deplasmanda mağlup olarak çeyrek final biletini Bank Asya 1. Lig ekibine kaptırdı.

Dört büyük takım ardından yalnız Fenerbahçe, Samsunspor engeleini rahat geçerek yoluna devam etti. Bursaspor, Busaş Spor'u uzatmalarda eleyerek çeyrek finale yükselmeyi başardı. Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor'u deplasmanda tek golle geçerken; Eskişehirspor, Kasımpaşa'yı, Kayserispor ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u kupa dışına itti.

KULÜPLER TÜRKİYE KUPASI KURASINI DEĞERLENDİRDİ

ZİRAAT ;Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final eşleşmelerinin belli olduğu kura çekiminin ardından kulüp temsilcileri, basın mensuplarına kurayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE-KAYSERİSPOR EŞLEŞMESİ

Fenerbahçe Kulübü Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar, Fair-Play ve centilmenlik kuralları içerisinde bir maç olmasını temenni ederek, şunları söyledi:

"Kardeş kulübümüz Kayserispor’a içtenlikle başarılar diliyoruz. Bu önemli çeyrek final müsabakasında diğer takımlara da başarılar diliyoruz. Fair-Play ve centilmenlik kuralları içerisinde bir maç olmasını temenni ediyoruz."

Kayserispor kulübünün temsilcisi Mustafa Şarkışlalı da zor bir maç olacağını ancak kupayı almak istediklerini ifade ederek, Fenerbahçe’ye başarılar dilediğini söyledi.

SİVASSPOR-BURSASPOR EŞLEŞMESİ

Sivasspor Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Eken, çeyrek finale kalan hiçbir takımın güçsüz olmadığını vurgulayarak, "Sayın İrfan Beyle kura çekiminden önce konuştuğumuzda birbirimizle eşleşeceğimizi hissettiğimi söyledim. Kendisi de aynı hislere sahipmiş. Bu vesileyle hem Sivasspor olarak hem de Bursaspor olarak Ziraat Türkiye Kupası’na her iki taraf da talip. Her iki taraf da kendi mücadelesini verecek. Sonuçta centilmence bir oyun olur. Centilmen oyunun sonucunda galip gelen bu işi devam ettirir düüncesindeyim. Dolayısıyla Bursaspor’a şimdiden başarılar diliyorum. Biz Galatasaray ile eşleşmiştik ve Galatasaray’ı yendik. Çeyrek finale kalan hiçbir takım güçsüz değil. Herkes tedbirini alıp ona göre oynamalı. Futbol çağdaşlaştı, herkes beyin ve güçle futbol oynuyor" diye konuştu.

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç da lig kupasının ardından Türkiye Kupası’nı da müzelerine götürmek istediklerini ifade ederek, "Takımlarımız için hayırlı olsun. Bursa’da bir lig şampiyonluğu yaşadık. Şampiyonluktan sonra Türkiye Kupası’nı da müzemize götürmek inşallah bize nasip olur. Centilmence ve keyifli maçlar olacak. Güzel sonuçlar olacak. Futbolda kolay maç yoktur. Hiç beklemediğiniz sonuçlar alabilirsiniz. Önümüzdeki bütün maçlar çok önemli. Çıkıp, oynayıp, kazanmamız gerekiyor. 3 büyük takım elenmiş durumda. Dolayısıyla biz de kupayı kendi evimize götürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

KARDEMİR KARABÜKSPOR- BOLUSPOR EŞLEŞMESİ

Kardemir Karabükspor kulübünün temsilcisi Murat Yolbulan iki güzide Anadolu ekibinin kurasının hayırlı olmasını dileyerek, "Boluspor’la uzun yılların vermiş olduğu dostlukla, karşılaşmanın da dostça geçmesini istiyoruz. Amacımız Türkiye Kupası’nda final oynamak. Boluspor’a başarılar diliyorum" dedi.

Boluspor Başkanı Necip Çarıkcı, amaçlarının final oynamak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Karabük ve Bolu takımları dost takımlar. Ferudun Tankut ile başlayan bir dostluğumuz var. Ben genelde bütün Karabükspor maçlarına gidiyorum. Zaten yakın kentleriz. Bana göre güzel bir kura oldu, gönlümden de geçmişti. İnşallah iki dost kulüp güzel bir maç yapar. Amacımız final oynamak."

ESKİŞEHİRSPOR-MEDICAL PARK ANTALYASPOR EŞLEŞMESİ

Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Birsen güzel bir kura olduğunu belirterek, "Aslında Eskişehirspor için çeyrek finalde rakibin kim olduğu önemli değil. Bundan sonra futbolun tüm güzellikleri ortaya çıkacak. Tüm futbolseverleri de talihsiz günlerden çıkıp kendilerini futbola vermelerini bekliyorum. Şike olaylarından dolayı seyircilerin statlara gelmeyişi futbolumuzun zor günler geçirmesine neden oldu. Eskişehirspor olarak hem taraftarımız, hem teknik heyetimiz, hem de yönetimimiz olarak Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynayacağımıza inandık. Bu inancımızla da yola devam ediyoruz. İnşallah Türkiye Kupası’nda Eskişehirspor şampiyon olacaktır" şeklinde konuştu.

Medical Park Antalyaspor kulübünün temsilcisi İbrahim Türkiş ise şu ifadeleri kullandı:

"Çeyrek final ve yarı final eşleşmesi açısından bizim grup biraz daha zor gibi gözüküyor. Ama neticede 8 takım da birbiriyle hemen hemen eşdeğer güçte takımlar. Süper Lig’deki son maçlar dikkate alındığında zor karşılaşmalar olacağı açık. Çok tecrübeli bir ekibimiz var. Takımımıza güveniyorum. Süper Lig’de talihsiz maçlar yaşadık. Bu haftayla birlikte Süper Lİg’deki sıkıntılarımızın sona ereceğine hem de Türkiye Kupası’na renk katacağımızı düşünüyorum. Eskişehir gibi güçlü bir takımı da yenersek taçlandırmış olacağız."

Haberin Devamı