Gazete Vatan Logo
Futbol İşte F.Bahçe'nin yeni gözdesi!

İşte F.Bahçe'nin yeni gözdesi!

Fenerbahçe'de Alex'in yaşadığı sakatlıklar ve düşen performansının ardından ona alternatif isimler üretilmeye çalışılıyor... 2009'daki 'Alex'in veliahtı' olarak getirilen Özer Hurmacı'nın beklenileni verememesinin ardından bu kez başka bir isim gündemde; "Messi" lakaplı Recep Niyaz!

Denizlispor'un altyapısında yetişen ve 2010 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan 16 yaşındaki futbolcu, sarı lacivertlilerin gelecekteki 'Alex de Souza'sı olarak gösteriliyor. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın ise her fırsatta yaptığı "Alexsiz oynamaya alışacağız" açıklamasının arkasındaki gerçeğin Recep Niyaz olduğu kulislerde konuşulan bir başka dedikodu.

34 yaşındaki Alex'in birkaç yıl sonra ülkesine dönerek futbolu bırakma ihtimalini düşünen Aykut Kocaman'ın, uzun vaadedeki planı 1.64'lük 'Messi' lakaplı Recep Niyaz'ı takıma kazandırmak. İşte 16 yaşındaki yıldız adayının F.Bahçe'ye transfer hikayesi...

YİNE G.SARAY YİNE BİR ÇALIM!

Türkiye'de her transfer döneminde ezeli rakipler arasında transfer yarışı yaşanır. Bir futbolcuyu transfer etmek için kulüpler sıraya dizilir ve en çok parayı veren oyuncuyu kapar!

Transferde rakibine çalım atma konusunda ezeli rakiplerine karşı son yıllarda üstünlük kuran Fenerbahçe, Recep Niyaz'ı da G.Saray'ın elinden aldı.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Sami Çölgeçen, sarı kırmızılı yönetime Recep Niyaz'ın transfer edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulunmuş ve girişimlere başlanmıştı. O dönemlerde Manchester United ve Ajax'ın da peşinde olduğu golcü futbolcu tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı.

"DOĞUŞTAN FENERBAHÇELİYİM AMA..."

Denizlispor'da daha 12 yaşında profesyonel olan ve Milli Takım'ın alt yaş kategorilerinde oynadığı futbolla herkesin dikkatini çeken Recep Niyaz rengini çok önceden belli etmişti.

Denizlispor altyapısında oynarken başta G.Saray ve Fenerbahçe gibi birçok önemli takımın transfer listesine giren Recep Niyaz, 2009 yılında yaptığı bir açıklama ile Fenerbahçeli olduğunu söylemişti.

Recep, "Herkesin küçüklükten beri tuttuğu bir takım vardır. Benimki de Fenerbahçe. Hem ağabeyim hem de babam da Fenerbahçeli. Ailemde bir tek annem ve kardeşim Galatasaraylı. Küçüklükten beri Fenerbahçe'yi tuttuğum için en büyük hayallerimden biri Fenerbahçe'de oynamak. Ama tabii profesyonel olmak istediğim için önceliğim, futbol kariyerim için iyi olacak bir takıma gitmek" sözleri ile henüz 15 yaşındayken cesur açıklamalarda bulunmuştu.

200 BİN + EV VE ARABA!

Denizlispor Başkanı Ali İpek, genç yıldızının parlaması ve büyük kulüplerin talip olmasının ardından Recep Niyaz'ın transfer bedelini belirlemişti.

Başka Ali İpek, Recep Niyaz'ı isteyen kulübün en az 3 milyon euro vermesi gerektiğini söylemişti. Ancak Recep Niyaz'ın sözleşmesi sona erecekti ve Denizli ekibi genç yıldızı bir türlü sözleşme yenilemeye ikna edemiyordu.

Neticesinde Recep Niyaz'ın babası ve menajeri ile anlaşan Fenerbahçe, golcü futbolcuyu 200 bin TL, bir ev ve bir araba karşılığında kadrosuna katmayı başardı.

ALEX ELBET BİR GÜN GİDECEK

Aykut Kocaman'ın özellikle transfer için talepte bulunduğu Recep Niyaz, her fırsatta A takımla birlikte idmanlara da çıkıyor. Forvet arkası mevkiisinde oynayan Recep Niyaz, hızı ve çabukluğu ile dikkat çekerken golcü kimliğine de sahip.

Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza'nın yaşının ilerlemesi ve birkaç yıl içinde Brezilya'ya dönerek futbolu bırakmayı planlaması sarı lacivertlileri uzun vaade de "yeni bir Alex" bulma arayışına itiyor.

Özellikle bu sezon Fenerbahçe'deki en kötü performansına imza atan Alex'in son haftalarda sakatlıklar da yakasını bırakmıyor. F.Bahçe'deki 8 yıllık kariyerinde pek fazla sakatlık yaşamayan Brezilyalı, bu sezon belinde oluşan ağrılar nedeniyle bir süre takımdan uzak kalmıştı.

AYKUT KOCAMAN'IN YENİ ALEX'İ!

34 yaşındaki Alex'in bu durumunu göz önüne alan teknik direktör Aykut Kocaman'ın uzun vaadeli planlarından birisi de Recep Niyaz'ı F.Bahçe'nin yeni Alex'i yapmak.

Her fırsatta "Alexsiz oynamayan alışacağız" diyen teknik direktör Aykut Kocaman, Recep Niyaz için "Karakteri ve zekasıyla Alex'in yerini alabilir" ifadelerini kullanmıştı. Fenerbahçe A takımı ile idmanlara çıkan Recep Niyaz, A2 forması giyiyor ve U18 milli takımı ile de birçok karşılaşmada görev aldı.

MİLLİ TAKIMIN DA YILDIZI!

Türk Milli Takımı'nın birçok yaş kategorisinde görev alan Fenerbahçe'li futbolcu Recep Niyaz, aynı zamanda U15'te oynarken kaptalık pazubandını da takmıştı.

Şu an U18 Milli Takımı'nda oynayan Recep Niyaz, geçtiğimiz günlerde sona eren ve ay yıldızlı gençlerimizin üçüncü olarak tamamladığı Valentin Granatkin Turnuvası'nın en iyi oyuncusu seçildi. Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen turnuvayı U 18 Milli Takımı, Rusya'yı 3-1 yenerek üçüncü olarak tamamlarken Recep Niyaz maçın adamı ilan edildi.

MESSİ Mİ? ALEX Mİ?

Futbol kariyeri 7 yaşında başlayan Recep Niyaz, aynı takımda oynadığı arkadaşları tarafından da sevilen bir isim. Özellikle aşırı mütevazi kişiliği ile dikkat çeken Recep Niyaz, bu konuda büyüklerini örnek aldığını sık sık dile getiriyor.

Genç futbolcu bir röportajında "Bir oyuncu ne kadar yetenekli olursa olsun takım oyuncusu olmalı. Takımın ruhunu taşımalı. Yıldız oyuncuların da takım içinde mütevazı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bence büyük futbolcuları en tepeye çıkaran olay tevazudur" sözleri ile düşüncelerini ifade ediyor.

Recep Niyaz tüm hocaları ve takım arkadaşları tarafından Messi'ye benzetiliyor. 1.64'lük boyu ve çabukluğu ile Arjantinli futbolcuyu andıran Recep Niyaz'ın Fenerbahçe'de Messi mi yoksa Alex mi olacağı merak konusu. Ancak bir gerçek var ki o da teknik direktör Aykut Kocaman'ın Recep Niyaz'dan beklentisi oldukça fazla. (sporx)

Haberin Devamı