Gazete Vatan Logo
Futbol İşte Fenerbahçe'nin Devler Ligi kadrosu

İşte Fenerbahçe'nin Devler Ligi kadrosu

UEFA'dan gelen Şampiyonlar Ligi davetiyle bir yıllık kabusu sona eren Fenerbahçe, artık gözünü 'Devler Arenası'na çevirdi

Avrupa'da gövde gösterisi yapıp, geçen sezonun acısını çıkarmak isteyen Aykut Kocaman, ortalığı sarsacak kadroyu kurdu bile!

Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına katılmanızda sakınca yoktur...” UEFA’dan önceki gün öğle saatlerinde gelen bu yazı Fenerbahçe’nin 1 yıllık çilesini resmen sona erdirmiş, 5 yıla kadar ihraçtan bahsedenler kelimenin tam anlamıyla ‘şok’ olmuştu. Devler Ligi’ne giden yolda 2 ön eleme turu oynayacak olan Sarı-Lacivertli ekipte artık tüm hesaplar Avrupa için yapılıyor.

Elemeleri aştıktan sonra ‘Devler Arenası’nda da ses getirmek isteyen Fenerbahçe’de yönetim ile teknik heyet tek yumruk oldu. Avrupa’yı sarsacak kadroyu kafasında oluşturan Aykut Kocaman, transferlerin gerçekleşmesi halinde durdurulması güç bir takıma sahip olacaklarını düşünüyor. Kocaman’ın kafasındaki takımın bir araya gelmesi için 2 yıldır Everton’dan kiralanan Yobo’nun işinin bitirilmesi, onun yanına da İnter’den Lucio’nun eklenmesi gerekiyor. Orta saha için Mehmet Topal - Costa ikilisi ideal görünüyor. Sol tarafta ise sürpriz bir isim var: Sercan Sararer. Kocaman’ın Cristiano Ronaldo’ya benzettiği Sercan ile birlikte Miroslav Stoch da 11’e göz kırpıyor.

İlle de Sercan

Fenerbahçe, Alman ekibi Greuther Fürth’ün gurbetçi oyuncusu Sercan Sararer (23) için yeniden harekete geçti. Kulübünde ve son olarak A Milli Takım kampında sergilediği performansla 4 büyükleri peşine takan yıldız oyuncuyu, Aykut Kocaman da çok istiyor. Türkiye’den kendisine gelen ilk teklifleri, “Şimdilik Almanya’da kalmak ve Bundesliga’da tecrübe kazanmak istiyorum” sözleriyle geri çeviren yıldız oyuncu için yeniden nabız yoklayan Fenerbahçe’nin, önümüzdeki günlerde Greuther Fürth’ün kapısını resmi bir teklifle çalması bekleniyor. ‘Geleceğin Cristiano Ronaldosu’ olarak gösterilen milli futbolcu, her iki kanatta da başarıyla görev yapabiliyor. Hızı, tekniği ve attığı nokta paslarla, rakiplerin korkulu rüyası olan futbolcunun kulübüyle olan sözleşmesi ise gelecek sezon sona eriyor. Almanlar’ın şu an için kontratını uzatmaya yanaşmayan Sercan Sararer’i, iyi bir teklif gelmesi durumunda satmayı planladığı, Sarı-Lacivertliler’in de transfer politikasını buna göre düzenleyeceği bildirildi.

Lucio imzaya geliyor

Brezilya’nın ciddi spor gazetesi Globoesporte’nin haberine göre, 34 yaşındaki oyuncuyla yıllık 2 milyon 500 bin Euro karşılığında 2 senelik sözleşmeye yapılacağı ifade edildi. Öte yandan Inter’den yılda 3 milyon 750 bin Euro garanti para alan Lucio’nun, bonuslarla birlikte bu gelirini 5 milyon Euro’ya kadar çıkarttığı belirtilirken, İtalyan ekibinin 34 yaşındaki oyuncuyu Fenerbahçe’ye göndererek, bu maddi yükten kurtulmayı planladığı ifade edildi. Öyle ki, sözleşmesi 2014’ün Haziran ayında bitecek olan Lucio’nun Sarı-Lacivertli formayı giymesi durumunda, 2 milyon 500 bin Euro’nun üstündeki ücretinin Inter tarafından karşılanabileceği bildirildi. İtalyan kulübü, gelecek sezonda kadrosuna katmak istediği stoper Silvestre için ise Palermo ile görüşmelere başladı.

Costa'da sona doğru

Valencia Sportif Direktörü Braulio Vazquez, Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği Tino Costa'ya, Fransızlar'ın müthiş bir teklifte bulunduğunu söylemişti. Lille kulübünün yaptığı önerinin, çok uygun olduğunu belirten Vazquez’in, bu transferden çok kazanma ümidi suya düştü. Çünkü Lille, bu mevkiye Sochaux’nun orta saha oyuncusu Marvin Martin’i takviye etti. Bu hamle “Arjantinli Costa’nın, Fenerbahçe’ye gidişini hızlandıracak” yorumlarının yapılmasına neden oldu.
(Fanatik)

Terminatör Fenerbahçe'ye

Orta sahaya iki takviye için kolları sıvayan Fenerbahçe, Lassana Diarra'dan sonra Manchester City'nin Hollandalı savaşçısı Nigel De Jong'u da gündemine aldı. Tam bir terminatör olan 27 yaşındaki futbolcu, City'de kalmak istiyor ancak kulübü sözleşmesini uzatmayınca gelen teklifleri değerlendirmeye aldı. Fenerbahçe'nin şansı çok yüksek.

UEFA'dan Şampiyonlar Ligi vizesi alan Fenerbahçe, transferde büyük bir atağa kalkarken, ses getirecek isimlerin peşine düştü. Asbaşkan Ali Yıldırım, "İkisi defansa, ikisi orta sahaya" diyerek 4 futbolcuyu daha renklerine katacaklarını açıklamıştı. Orta saha için en güçlü seçenek Real Madrid'in Fransız yıldızı Lassana Diarra. Sarı-lacivertliler bu oyuncu için girişimlerini hızlandırmış durumda. Ancak Kanarya, Diarra'nın olmama ihtimalini de hesaba katarak bir de alternatif plan hazırladı. İngiliz kaynaklı haberlere göre, Manchester City'nin Hollandalı orta saha oyuncusu Nigel De Jong da Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer alıyor.

Fenerbahçe'nin, Kuyt'ın verimini artıracağını da düşündüğü 27 yaşındaki oyuncu için hatrı sayılır bir bütçe hazırladığı Ada basınına yansırken, Lassana'dan umutların kesilmesi halinde De Jong için resmi girişimlere başlanacağı vurgulandı. Fenerbahçe'nin De Jong'a ilgisi yeni değil. De Telegraph gazetesi, bu ayın başında ortaya attığı bir iddiayla, F.Bahçe'nin Hollandalı oyuncuya olan ilgisini ortaya koymuştu. Ajax'ın altyapısından yetişen, 63 kez formasını giydiği Hollanda Milli Takımı ile EURO 212'de de boy gösteren Nigel De Jong, tam bir markaj ustası. Güçlü fiziği, hırslı oyun tarzı, sert ve yıldıran futboluyla tam da Fenerbahçe'nin aradığı adam.

iKi BÜYÜK VUKUATI VAR

Nigel De Jong, Hollanda'nın 2010 Dünya Kupası'nda İspanya ile oynadığı final maçında Xabi Alonso'ya attığı "uçan tekme" ile futbol dünyasının gündemine oturmuştu. Sert futboluyla tanınan Surinam asıllı oyuncu, 3 Ekim 2010'daki lig maçında Newcastle United'lı Ben Arfa'nın bacağını kırınca Hollanda Milli Takımı'nın aday kadrosundan çıkartılmıştı. Manchester City ile 2013'e kadar sözleşmesi bulunan De Jong'un bonservis bedeli 10 milyon euro civarında. (Fotomaç)

Haberin Devamı