Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İşte Fenerbahçe'nin UEFA çözümü! 20 milyon euro...

İşte Fenerbahçe'nin UEFA çözümü! 20 milyon euro...

Sarı-lacivertliler, Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde bütçe açığını futbolcu satışlarıyla kapatmayı amaçlıyor. Fenerbahçe’de Eljif Elmas ve Miha Zajc’ın potansiyel satış hedefi olduğu ve en az 20 milyon euro beklediği aktarıldı.

İşte Fenerbahçe'nin UEFA çözümü! 20 milyon euro...

Fenerbahçe, Eljif ve Zajc’ın satışından büyük gelir bekliyor. Fenerbahçe, UEFA ile yapılan Finansal Fair Play görüşmeleri çerçevesinde çalışmalar yürütüyor. 1 aylık ek bir zaman daha bulan sarı-lacivertliler, 30 milyon euroya yakın bir bütçe açığıyla karşı karşıya.

‘Fener Ol’ projesiyle ciddi bir gelir elde eden sarı-lacivertli kulüp, kalan kısmı ise farklı bir metotla halletmeye çalışacak. Kadroda bulunan potansiyelli yıldızlar; Eljif Elmas ve Miha Zajc’ın satışından bonservis parası kazanılıp, Finansal Fair Play kriterlerinin karşılanması amaçlanıyor.

Eljif Elmas için 11 ila 15 milyon euro arası bonservis hedefleyen Fenerbahçe, Miha Zajc için de en az 8 milyon euro belirledi. Şu anda Inter, Napoli, Atletico Madrid gibi dev kulüplerin radarında olan Eljif, Avrupa futbolunda gelecek vaat eden yıldızlar arasında.

Bu nedenle 19 yaşındaki Makedon futbolcunun iyi bir transfer yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ligin son döneminde attığı 3 gol ve Makedonya Milli Takımı’ndaki olumlu performansı da Eljif Elmas’ın taliplilerini artırdı.

Haberin Devamı

Öte yandan Miha Zajc için de bazı takipler mevcut. Bilhassa Rusya’da birçok kulüp Zajc’ı transfer etmek için zemin yokluyor. Sloven yıldızın da 24 yaşında olması ve milli takıma düzenli olarak seçilen bir isim olması, transfer ihtimalini güçlendiriyor.

Fenerbahçe, her iki yıldızının satışından en az 20 milyon euroluk bir gelir bekliyor.

(Milliyet)