Gazete Vatan Logo
Futbol İşte FİFA U 20 topu

İşte FİFA U 20 topu

Türkiye’de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın resmi maç topu ile şarkısı İstanbul’da düzenlenen törenle tanıtıldı.

İşte FİFA U 20 topu

İstinye Park’ta yapılan tanıtımdan önce 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ve eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen’in katılımıyla panel düzenlendi. Burada konuşan Feyyaz Uçar, sezon başından beri bu turnuvaya hazırlandıklarını ve çalışmaların istenilen düzeyde gittiğini söyledi.

Son hazırlık maçında Özbekistan karşısında alınan 5-2’lik skoru da değerlendiren Uçar, şöyle konuştu:

”Enteresan bir maç oynadık. İlk 10 dakika 3-0 oldu. Rakip takım sonra toparlanıp üzerimize geldi. Birdenbire maç 3-2 oldu. Son 10 dakikada 5-2 kazanmayı bildik. Bu bize iyi bir ders olmalı. Rakibin ve skorun ne olduğu hiç önemli değil. Önemli olan konsantrasyonu bozmadan 90 dakika mücadele edebilmek. İnşallah bundan sonra deneyimlerimizi artırarak şampiyonaya hazır hale geleceğiz.”

Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, 20 Yaş Altı Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık ve eski milli futbolcu Rüştü Reçber ile de kısa bir söyleşi yapıldı.

”Cafusa” ve ”Yıldızlar Buradan Yükseliyor”

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın resmi şarkısı Gece Grubu’nun seslendirdiği ”Yıldızlar Buradan Yükseliyor” adlı eseri, resmi topu ise Adidas firması tarafından üretilen ”Cafusa” isimli top oldu.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın resmi topu olan ”Tango 12”yi üreten tasarımcılar tarafından yapılan ”Cafusa”nın tanıtımını FIFA İcra Kurulu Üyesi, UEFA 1. Başkanvekili ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce ve TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı yaptı.

Turnuvanın şarkısını söyleyen Gece Grubu ”Yıldızlar Buradan Yükseliyor” adlı eseri İstinye Park’a gelenler vatandaşlar için iki kez seslendirdi.

Bu arada, turnuvanın maskotu ”Kanki”de İstinye Park’a gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Dünya rekoru denemesi

Tanıtımdan sonra, ”sırt sırta top sektirme” dalında Guinness Dünya Rekoru’nu elinde bulunduran Jeremy Lynch ve Bill Wingrove tarafından ”free-style” isimli futbol gösterisi yapıldı.

İkili, Dünya Kupası’nın topuyla yaptıkları rekor denemesinde ise başarılı olarak kendilerine ait Guinness Dünya Rekoru’nu geliştirdi. İkilinin yaptığı gösteriler beğeni topladı.

Haberin Devamı