Gazete Vatan Logo
Galatasaray İşte G.Saray'ın savunması!

İşte G.Saray'ın savunması!

Galatasaray’da FIFA’nın imza eksikliğinden dolayı transferine izin vermediği Kevin Grosskreutz konusu gündemdeki yerini koruyor.

İşte G.Saray'ın savunması!

Sarı-kırmızılıların savunma stratejisinin detaylarını Milliyet ele geçirdi. Buna göre Cimbom, Alman futbolcuyu oynatabilmek için çok güçlü bir dosya hazırlıyor.

İşin başında her ne kadar Başkan Yardımcısı Avukat Eşref Alaçayır gibi gözükse de perde arkasında sarı-kırmızılıların eski yöneticisi Sedat Doğan olacak.

Sarı-kırmızılılar dün ilk olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun kapısını çalarak FIFA’yla randevu konusunda destek istedi. Alaçayır ve iki profesyonel dün TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ile bir araya geldi.

ANLAŞILMAZDI

Transferin son günü olan 31 Ağustos’ta gerçekleşen 7 uluslararası transferde kulüp, oyuncu, menajer, TFF ve FIFA ile olmak üzere 100’ün üzerinde imzalı işlemin olduğuna dikkat çekecek olan sarı-kırmızılı hukukçular, belgelerdeki imza eksikliğinin para cezasıyla geçiştirilebileceği görüşünü taşıyorlar.

Cimbom’un hareket noktası ise transferin son günü FIFA’ya yüzlerce transferle ilgili bilgi girişi olduğu ve Galatasaray itiraz etmeseydi, imza eksikliğinin anlaşılmayacağı şeklinde. Ellerinde orjinal imzalı belgeler olmasına karşın maddi hata yapılarak imzasız belgelerin gönderildiğini belirtecek olan sarı-kırmızılılar, 48 saniyelik gecikmenin de o gece TMS sisteminde kaynaklanan yoğunluktan kaynanlandığı aktaracak.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Kevin Grosskreutz’un imzasını taşıyan dilekçeyi de yine savunma dosyasına ekleyecek. Alman oyuncu bu dilekçede iş yapmasının engellediğini belirterek, “Sadece maddi bir hata yüzünden iş yapmam engelleniyor. Bu insan haklarına haykırı” ifadelerine yer verdi. Bu arada G.Saraylı hukukçular pazartesi günü FIFA ile görüşmek üzere Zürih’e gidecekler. Görüşmede sarı-kırmızılı ekibin, Grosskreutz ve Dordmund’un avukatları yer alacak.

İKİ FARKLI GEREKÇE

FIFA Futbolcular Statüsü Komitesi’nin hem Galatasaray Kulübü’nün hem de TFF’nin Galatasaray Kulübü adına yaptığı başvuruda iki farklı gerekçeden dolayı onay vermediği ortaya çıktı.

FIFA, itiraza ve talebe karşılık gönderdiği yazıda, oyuncunun TMS sistemine kaydettirilme esnasında kulüp tarafından gerekli tüm adımların tamamen gerçekleşmediğine vurgu yaparak, “Galatasaray Kulübü, her ne kadar TMS sisteminde gerekli adımları izlemiş ise de sisteme gerekli dökümanları zamanında ve doğru formatta yüklemediği gözlenmiştir” sözlerine yer verdi.

Haberin Devamı

FIFA, iki sayfalık bu gerekçeli kararında Galatasaray Kulübü’nün oyuncu ve yeni kulübü arasındaki kontrat ile oyuncunun eski kulübü ve yeni kulübü arasındaki anlaşmanın kopyalarını eksiksiz olarak sisteme yüklemesi gerektiğini ancak bu işlemlerin de doğru yapılmadığını belirledi.

17 MAÇA ÇIKTI

Kevin Grosskreutz, geçtiğimiz sezon Borussia Dortmund ile Bundesliga’da 17 maça çıktı. Alman oyuncu gol atamamış sadece 2 asist yapmıştı.

(Skorer)