Gazete Vatan Logo
Galatasaray İşte Galatasaray'ın yeni hocası

İşte Galatasaray'ın yeni hocası

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın yeni antrenörü açıklandı. Ekrem Memnun’un ardından Galatasaray Kadın Basketbol Milli Takımı’nın yeni hocası Marina Maljkovic oldu.

İşte Galatasaray'ın yeni hocası

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı yeni hocasını açıkladı.

Ekrem Memnun’dan boşalan göreve Fransa’nın Lyon takımı ve Sırbistan Milli Takımı’nı çalıştıran Mariana Maljkovic ile anlaşıldığı açıklandı.

Galatasaray, son olarak üç yıldır Fransa’nın Lyon takımının Baş Antrenörlüğünü yapan ve aynı zamanda Sırbistan Kadın Basketbol Takımı’nın Baş Antrenörlüğünü yapan 26 Eylül 1981 Sırbistan doğumlu Marina Maljkovic ile sezon sonuna dek anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamada Maljkovic’in kariyeri ise şu şekilde duyuruldu:

"Marina Maljkovic, 26 Eylül 1981 Belgrad doğumlu. Dört kez Euroleague şampiyonluğu kazanan Sırp koç Bozidar Maljkovic’in kızı. Maljkovic, henüz 16 yaşında Fransız kulübü Abeilles de Rueil’de asistan koçluğa başlarken aynı zamanda o takımın oyuncusuydu. 2002 yılında Sırbistan Kadın Basketbol 3. Ligi takımlarından KK Ušce’nin Baş Antrenörlüğüne geçti ve iki yıl içinde takımını 1. lige çıkardı. 2007-09 yıllarında Sırbistan Kadın Basketbol 1. Ligi ekiplerinden ZKK Hemofarm’ı çalıştıran Maljkovic, iki yıl sonunda 2 Sırbistan Ligi, 2 Sırbistan Kupası kazandı. Hemofarm kariyerinin ardından ZKK Partizan’da dört yılını geçiren Sırp koç, burada dört yıl üst üste Sırbistan Ligi Şampiyonluğu, 2 Sırbistan Kupası ve 2 Kadınlar Adriyatik Basketbol Ligi’ni kazandı. Maljkovic, lig şampiyonluğu yaşadığı tüm yıllarda Sırbistan’da “Yılın Koçu” seçildi. Sırbistan kariyerinin ardından, Fransa’nın önemli kadın basketbol takımlarından Union Lyon Basket Féminin ile 2013 yılında anlaştı ve üç sezon boyunca orada kaldı.

Haberin Devamı

Kulüp kariyeri kadar milli takım kariyerinde de oldukça önemli başarılara imza atan Maljkovic, 2015 yılında Romanya ve Macaristan’ın ortaklığında düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Fransa’yı 76-68 ile geçerek tarihinin ilk Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşan Sırbistan’ın başında yer alıyordu. Avrupa basketbolunda önemli bir isim olan Maljkovic, şimdi Galatasaray markası altında kariyerine devam edecek.

Marina Maljkovic’e hoş geldin der, Galatasaray kariyerinde başarılarla dolu bir sezon dileriz."

Haberin Devamı