Gazete Vatan Logo
Futbol İşte galibiyetin şifresi!

İşte galibiyetin şifresi!

Rakibimiz Hollanda’nın röntgenini çeken Güntekin Onay, galibiyet şifresini açıklıyor:

İşte galibiyetin şifresi!

“Dünya Kupası elemesindeki gruptan lider çıkmak istiyorsak bu maç çok önemli. Rakip yeni oluşum içinde ve defansta zaafları var.”

“Rakip önde baskı yapacaktır. Bu Umut’un ekmeğine yağ sürer. Tehlikeli silahları olan Hollanda’nın oyununu bol pasla bozmalıyız.”

BUNU söylemek için belki erken gibi gelecek ama liderlik istiyorsak grubun en önemli maçına çıkıyoruz. Hollanda Avrupa Şampiyonası’ndaki felaketin ardından yeni bir yapılanma içinde. Savunmacı olduğu için eleştirilen teknik direktör Bert van Marwijk yerine gelen van Gaal, total futbolun baş aktörlerinden biridir. Hollandalılar’ın gerçek tarzını sahaya yansıtabilecek bir futbol adamıdır. Ancak yolun henüz çok başında olması bizim için büyük avantaj. Bu bir kulüp takımı değil. Van Gaal’in düşüncelerinin sahaya yansıması zaman alacaktır.

ÜNLÜ teknik adam mutlaka oyunu rakip yarı sahada baskılı oynamak düşüncesindedir. Bu bizim ekmeğimize yağ sürer. Hollanda’nın zayıf savunma hattı açık alanda yakalanırsa pozisyonlar gelecektir. Özellikle Arda, Selçuk, Emre, Nuri ve Hamit gibi orta alanda teknik kapasitesi yüksek oyuncularımızın savunma arkasında Burak ve Umut gibi iki koşucuyu buluşturması bize goller getirebilir. Onların savunması zayıf. Ancak bizimkinin de çok güven verdiğini söylemek iyimserlik olur. Sağlam, güvenli ve dirençli bir savunma yapmamız zor görünse de topu kalemizden uzak tutabilirsek bunu başarabiliriz.

BOL GOL İZLERİZ

TOP ceza sahamıza düştüğü zaman sorun yaşayan bir takımız. Savunmayı ceza sahamızın dışında kurmalıyız. Robben, van Persie, Huntelaar ve Sneijder ceza sahası dışında ve içinde çok tehlikeli oyuncular. Bu tehlikeyi engellemek ancak onları o bölgeden uzak tutmaktan geçiyor. Bu da oyunun kontrolünü tamamen olmasa da kısmen elimizde tutup pas yapmakla alakalı.

HOLLANDA ürkütücü bir takım. Ama zaafları çok fazla. Özellikle Umut-Burak ikilisiyle çok sayıda gol pozisyonu bulacağımızı düşünüyorum. Önemli olan fazla geriye yaslanmadan taktik açıdan dengeli bir maç çıkartabilmek. Bizi ceza sahamıza hapsederlerse işimiz şansa kalır. Pol pozisyonlu ve gollü bir maç ortaya çıkma olasılığı yüksek.

‘Hedefimiz artık 1. çıkmak’

Avcı: “Grupta Almanya ya da İspanya olsaydı farklı konuşurdum ama işimizi play-off’a bırakmayacağız.”

KABUK değiştiren A Milli Takım’ın teknik patronu Abdullah Avcı, dün düzenlediği basın toplantısında tek hedeflerinin Dünya Kupası eleme gruplarından lider çıkmak olduğunu şu sözlerle belirtti:

“GÖREVE geldim gün grup birinciliği hedefi koşmuştum. 1996’dan 2008’e kadar play-off oynayarak geldik. Artık eşik atlama zamanı. Yarış başlıyor. Kazandığımızda her şey bitmeyecek, kaybettiğimizde de. Bir dahaki ekime kadar 10 maç oynayacağız. Umarım grup liderliği hedefini gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.

RAKİP de bizim gibi yeni bir oluşum içerisinde. Göreve yeni başlayan van Gaal 18 kupa kazanmış, Hollanda tarihinin en önemli isimlerinden. Takımının başında 1 maça çıkması bizim için avantaj.

‘4 MAÇTA 7 PUAN’

BUNDAN önceki istatistiklere göre ilk 4 maçta 7 puanlar iyi olmuştur. Ama biz bunun üzerine çıkmak istiyoruz. Hollanda’ya karşı iyi sonuç alırsak, bunun Estonya ile pekişmesi gerekiyor. Ama kötü sonuç olursa da Estonya’yı etkilememeli.” (ALİ CAN / VATAN)

Avcı’nın kozu Selçuk&Umut

Genç hoca Hollanda karşısında G.Saray’da müthiş bir uyum yakalayan ikiliye güveniyor.

UZUN bir süredir tüm enerjisini bugünkü Hollanda maçı üzerine yoğunlaştıran teknik direktör Abdullah Avcı, ideal 11 ve sistemini belirledi. Milli yıldızlarımızın son performanslarını göz önünde bulundurarak G.Saray’da fazla şans bulamayan Burak’a kesik atan Avcı, tek forvetli dizilişi tercih edecek.

SELÇUK ve Umut’un müthiş bir uyum içinde olması genç çalıştırıcının elini güçlendirirken, Avcı tüm planlarını bu ikili üzerine yaptı. Orta sahayı M.Topal, Emre, Hamit ve Arda gibi defansif gücü yüksek oyunculardan kuracak olan milli patron bu sayede rakibin hızlı ataklarını kesecek. (ALİ CAN / VATAN)

‘Top bizde kalmalı’

A Milliler’in en tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu dünkü basın toplantısında, “4 gün çok iyi çalıştık. Gerek sahada gerek analizlerde. Topun bizde kalmasını sağlarsak ve pozisyon hatası yapmazsak iyi sonuç alırız” diye konuştu.

DEMİRÖREN idmanda!

Ay-yıldızlılar, hafta başında başladıkları Hollanda karşılaşması hazırlıklarını dün akşam yaptığı idmanla tamamladı. Abdullah Avcı yönetimindeki antrenmanı TFF Başkanı Yıldırım Demirören de izlerken sakatlığı tam olarak geçmeyen F.Bahçeli Egemen’ın bugünkü karşılaşmada oynama ihtimalinin olduğu öğrenildi.

Van Gaal 4-3-3’le kanatlanacak

Tecrübeli çalıştırıcı ‘Oyun anlayışımıza en uygun sistem bu’ diyerek Türkiye’yi kanatlardan zorlamayı düşünüyor.

HOLLANDA Teknik Direktörü Louis van Gaal, ülke basınına yaptığı açıklamada bugün sahaya uygulamaya çalışacağı sistem hakkında tüyolar verdi. Portakallar’ın tek hedefinin gruba Türkiye galibiyetiyle başlamak olduğu öğrenilirken, tecrübeli teknik adamın takımını 4-3-3 dizilişinde oynatacağı belirtildi.

TÜRKİYE’Yİ kanatlardan vurmayı planlayan Hollanda’nın Robben ve Sneijder’le ataklarını olgunlaştıracağı kaydedilirken, Van Gaal’in Hollanda Ligi’nin hızlı futbolunu sahaya yansıtarak maçı ilk yarıda koparmaya çalışacağı ülke basınında geniş yer buldu.

FIFA’dan siyah banda onay çıktı

AMSTERDAM Arena’da Hollanda’yla karşılaşacak olan A Milliler, 2 gün önce kaybettiğimiz Eskişehirsporlu Ediz için FIFA’ya maça siyah bantla çıkma başvurusunda bulunmuştu. Ay-yıldızlı kafilemizin talebine olumlu yanıt verildi ve millilerimiz bugün sahaya Afyonkarahisar’daki şehitlerimiz ve Ediz için siyah bantla çıkacak.

Van Gaal: İyi başlamalıyız

HOLLANDA Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü Luis van Gaal, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında, “Son 4 maçı kaybettik. Türkiye karşısında bunu unutturup elemelere iyi başlamak istiyoruz. Van der Vaart’ı ilk 2 maçın kadrosuna almadım ama sonraki maçlar için çağırabilirim” dedi.

FIFA fair-play günleri başlıyor

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 7-11 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan FIFA fair-play günleri hakkında TFF’nin resmi sitesinden önemli mesajlar verdi:

“Fair-play duygusunun futbol dünyasındaki yerinin güçlenmesi futbolun içinde yer alan tüm bireylere büyük görevler düşmektedir. Rakibine, takım arkadaşına, antrenörüne, yöneticisine, taraftarına saygı duyan, dürüstlük ilkesinden uzaklaşmayan sporcuların yetiştirilmesi de bu noktada çok önemlidir.”

Haberin Devamı