Gazete Vatan Logo
Futbol İşte Güneş'in Fransa planı!

İşte Güneş'in Fransa planı!

Milli Takım teknik direktörü, cumartesi günü Fransa karşısında uygulatacağı oyun düzenini belirledi, dev maçtaki ilk on birin yerleşimini şekillendirdi.

İşte Güneş'in Fransa planı!

Fransa maçıyla yatıp kalkan Şenol Güneş, rakibi iki kez izleyen Eren Şafak’ın raporunu da dikkate alarak kadroyu kuruyor. Önceliği savunmaya veren tecrübeli teknik adam, ön liberoda Emre ile birlikte Mahmut’a forma verecek, rakibi ön bölgede bekleyecek. Stoperde tercih Kaan Ayhan ile Merih Demiral olacak, kaleyi Mert savunacak

EURO 2020 yolunda Türkiye’nin de yer aldığı H Grubu’nun favorisi Fransa, 8 Haziran’da Konya’da millilerin konuğu olacak. Kağıt üzerinde son Dünya Şampiyonu favori olarak görünse de, A Milli Takımımız’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, pes etmeyeceğini, kolay teslim olmayacaklarını futbolculara aşılamaya çalışıyor.

Fransa konusunda en küçük ayrıntıları bile değerlendiren ay-yıldızlı ekibin teknik patronu, rakip konusunda analiz uzmanı Eren Şafak’ı görevlendirdi. Şafak, iki kez Fransa’yı çıplak gözle takip ederken, son oynanan Bolivya maçıyla ilgili raporunu da teknik direktör Şenol Güneş’e teslim etti. Güneş, bu raporu da göz önünde bulundurarak oyun düzenini belirledi.

Haberin Devamı

Dünya Şampiyonu olan takım karşısında macera aramak istemeyen Şenol Güneş, öncelikle yenilmemeyi düşünecek, bunun ardından galibiyet arayacak. Kaleyi bu sezonun en başarılı file bekçisi Mert Günok’a teslim etmeyi planlayan Güneş, stoperde ise Kaan Ayhan ve Merih Demiral’a şans vermeyi düşünüyor.

Okay Yokuşlu’nun yokluğunda Emre Belözoğlu’nun partnerini arayan tecrübeli teknik adamın Mahmut’u düşündüğü vurgulandı. Dorukhan da plase olarak forma bekleyecek.

(Milliyet)