Gazete Vatan Logo
Futbol İşte Kartal'ın yeni sistemi

İşte Kartal'ın yeni sistemi

Geçen sezon 4-3-3’ü tercih eden Havutçu, bu yıl farklı bir taktik deneyecek

İşte Kartal'ın yeni sistemi

BEŞİKTAŞ’IN sezon başı hazırlık kampının Avusturya ayağında değişim rüzgarları esiyor. Teknik direktör Tayfur Havutçu takıma dün ilk kez taktik ağırlıklı çift kale yaptırırken, idmanda yeni sistemin ilk sinyalleri verildi.. Geride bıraktığımız sezonu Schuster’in benimsediği 4-3-3 taktiğiyle tamamlayan siyah-beyazlılar, bu sene ise 4-2-3-1 sistemiyle sahaya yayılacakmış gibi görünüyor.

YENİ transferlerden Sidnei ve Tanju 11’i zorlayan isimlerin başında gelirken, genç teknik adam takımın iskeletinde ise radikal değişiklikler yapmayacak. Basın mensuplarının da takip ettiği çalışmada takımı ikiye ayırıp farklı 11’ler deneyen Tayfur Hoca’nın ideal kadrosunun hücum hattı yine Simao-Quaresma-Guti ve Almeida gibi futbolculardan kurulu olacak.

25 dakikalık iki yarılı maçtan öne çıkan ilk izlenimler Rüştü, Ekrem, İ.Toraman, Sidnei, Tanju, Fernandes, Necip, Quaresma, Guti, Simao ve Almeida’nın takımın şu anki vazgeçilmezleri olacaklarmış gibi görünüyor. Ancak İsmail, Aurelio, Ernst, Sivok, Necip ve Mustafa Pektemek gibi yıldızlar da bu kadroyu zorlayan isimlerin başında geliyor.

KOCH’TAN KAÇMAZ!

ÖTE yandan dünkü idman maçında futbolcuların sergilediği performanstan oldukça memnun kalan Tayfur Havutçu’nun neşesi yerinde.. Öğrencilerinin sezon açılışından bu yana gösterdiği gelişimden dolayı yüzü gülen başarılı çalıştırıcı, antrenmanların bu tempoda devam edeceğini ve lig başlayana kadar eksiklerini gidereceklerini belirtti.

TAYFUR Hoca’nın sağ kolu Roland Koch da futbolcuları bir an olsun boş bırakmazken, yapılan egzersizlerde ‘kaytarmaya’ çalışanları “Herkes işini iyi yapsın. Bu çalışmaların meyvelerini sezon başlayınca toplamaya başlayacağız” şeklinde uyarıyor.

ALMEIDA 4 golle şov yaptı!

2011-2012 sezonuna Salzburg’da hazırlanan Beşiktaş idmanlarına Portekizli yıldızlar damga vuruyor.. 3 gün önce yapılan idmanda fırtına gibi esen ve 4 gol birden kaydeden Quaresma’ya nazire yapan vatandaşı Hugo Almeida dünkü çift kale maçta 4 kez gol sevinci yaşadı. Kaptan İbrahim Toraman, Guti ve Almeida’nın takımı yeni transferlerden oluşan ekibi 5-0 devirirken, Portekizli gol makinesi birbirinden klas gollere imza atıp, ‘Bu takımın golcüsü benim’ mesajını vermeyi ihmal etmedi.

ÖTE yandan dünü tek idmanını tamamlayan siyah-beyazlılarda yeni transferlerden Egemen sadece düz koşu yaparken takımla birlikte çalışmadı. Diğer futbolcular ise istasyon çalışması yaparken son bölümde oynanan çift kale maçta teknik diretör Tayfur Havutçu’nun öğrencilerini sık sık uyarması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı