Gazete Vatan Logo
Konya Spor İşte Konyaspor'un tek hedefi

İşte Konyaspor'un tek hedefi

Atiker Konya’nın Sloven yıldızı Nejc Skubic VATAN’a konuştu:

İşte Konyaspor'un tek hedefi

ATİKER Konya’nın sağ beki Nejc Skubic, 2. yarı öncesi VATAN’a özel açıklamalarda bulundu. 28 yaşındaki Sloven yıldız şunları söyledi: “Ümit ediyorum ki 2. yarı çok iyi olacak. Takıma inanıyorum ve ligde kalacağımıza eminim. En önemli hedefimiz kümede kalmak olacak ve bunu yapacağız. İlk yarıda çok kötü değildik. Birçok maç oynadık. Avrupa ve lig üst üste geldi. Çok efor sarf ettik ve çok yolculuk yaptık. Bu bizi olumsuz etkiledi. Şimdi birlikte kalarak savaşma zamanı. Daha başarılı olacağımıza inanıyorum.

‘KAZANMALIYIZ’

2. yarıya kötü bir fikstürle başlıyoruz belki ama önemli karşılaşmalarımızı da evimizde oynayacağız. Taraftarımızın desteğiyle bu engelleri geçeceğiz. İlk 4-5 maçımız çok zor geçecek. Takımımıza inanıyorum. Her takıma da hazırlanabilecek yeterli süreye sahibiz. Bu 5 karşılaşma bizim ligde kalıp kalmayacağımızı belirlemeyecek. Ama belki bu ilk 5 maçta çok iyi performans sergileyip kalan maçlarda kötü performans sergileyebiliriz. Her müsabakayı ayrı ayrı değerlendirmeliyiz.

Haberin Devamı

ATTIĞIM 6 golün çoğu penaltıdan. Birçok da gol şansım oldu. Göztepe ve F.Bahçe maçlarında yüzde yüz şanslarım vardı. 2. yarıda önemli olan gol atmak değil takımımızın kazanması. Kim atarsa atsın takımın kazanması.

MUSTAFA Reşit Akçay Hoca ile kötü durumdaydık. Ama Mehmet Özdilek geldiğinde performansımız yükseldi. Mehmet Hoca’nın nasıl bir mantelitesi ve ne yapmamızı istediğini biliyoruz.”

Şahiner’den Skubic’e: Eksik olan tarafın ne?
Skubic’in takım arkadaşı Ömer Ali Şahiner de sohbete ortak olup şu soruyu sordu: “Skubic, bitip tükenmeyen bir enerjin var. Takımın en skorer oyuncususun. Bunlar bildiğimiz güzel özelliklerin. Peki eksik olan tarafın ne?”
“Her oyuncunun zayıf yönleri var. Ömer Ali Şahiner sen, bana çok yardımcı oluyorsun. Ofansa gidince hemen yerime gelerek arkamı topluyorsun. İki senedir birlikte oynuyoruz. Bu yüzden iletişimimiz çok çok iyi. Vücut dili de çok iyi. Bazen daha fazlasını istiyorum kendimden. Bu da beni maç içinde negatif olarak engelliyor ve hata yapmama zorluyor. Ama tekniğimin daha iyi olabileceğine inanıyorum.”
‘Kocaman’ın ayrılması etkiledi’
“AYKUT Kocaman’ın ayrılması takımı çok etkiledi. Son 2 seneye bakacak olursak ve bu sezonki halimize bakacak olursak Aykut Hoca’nın gidişi bizi olumsuz etkiledi. Ama artık buna bakmamalıyız. Geçmişte olan bir şey bu. Halen işimize devam etmemiz gerekiyor. Mehmet Özdilek Hoca da çok iyi bir hoca. 2. yarıda onunla çok iyi olacağız. 2. yarıya çok iyi hazırlık yaptık. 2. dönemde rakiplerimiz bizden korksunlar.”
‘Yabancı kuralı lig için iyi, milli takım için kötü!’
“YABANCI oyuncu kuralının şu an böyle kalmasını ümit ederim. Türkiye Ligi için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Ama Türkiye Milli Takımı için iyi bir faktör olmadığını düşünüyorum. Çünkü Dünya Kupası’nı evinizde izleyeceksiniz. Bu da bir etken olabilir.
‘Babel ve Elia’ya karşı zorlandım’
“BEŞİKTAŞ’TAN Ryan Babel ve Medipol Başakşehir’den Eljero Elia’ya karşı zorlandım. Büyük takımlardaki futbolcuların bireysel kalitesi çok yüksek.”
3 büyüklerde önemli yıldızlar var’
“TÜRKİYE’DE çok önemli ve bireysel yeteneği olan yıldız isim var. Bafetimbi Gomis bunlardan biri. Adis Jahovic de aynı. Wagner Love zaten geçen sene ne yapacağını gösterdi. F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş’ta çok iyi isimler var. Biz savunmacılar için böyle büyük isimlere karşı oynamak çok zor bir durum. Ancak diğer taraftan da çok iyi bir şey, çünkü kendimizi de onlara karşı müsabakalarda geliştirmiş oluruz.”
‘En iyi 6 ligden biri’
“ARDA Turan’ın Türkiye’ye dönmesi çok önemli. Lig çok çok kaliteli. Her yıl üstüne koyuyor. Dünyadaki en iyi
6 ligden birisi.”

Haberin Devamı