Gazete Vatan Logo
Futbol İşte özlenen Milli Takım

İşte özlenen Milli Takım

Ay-yıldızlılar, Amsterdam Arena’dan zaferle dönemedi belki ama ortaya konan futbol kalan 5 maç için umutları yeşertti

İşte özlenen Milli Takım

İlk 4 maçta 4 puan alabilen Millilerimiz, performansıyla belki de ilk defa tatmin etti. Türkiye’nin Hollanda karşısındaki oyunu her şeye rağmen EURO 2016 Finalleri’nin hayâl olmadığını gösterdi

HOLLANDA’YI deplasmanda 1-0 yenmek kolay değil diye yazdık ama 90+2’de golü hem de tanıdık bir isimden Sneijder’dan yedik. İzlanda ve Çek Cumhuriyeti Hollanda’yı yeniyorsa gruptan çıkma şansımız için biz de yenmeliydik. İnanın bu galibiyet 2016 Avrupa Şampiyonası için özgüvenimizi de geri getirecekti. Ancak çok yaklaştığımız bu galibiyete yediğimiz gol gölge düşürdü.



MAÇA sürpriz denilecek bir kadro ile çıktı Milli Takım. İlk yarım saatte top görmedik, ancak bu ‘biz oynayamadık değil’, topu vererek hata yapmalarını bekledik. Nitekim hızlı atakta Töre ve Burak o kadar iyi anlaştı ki ilk pozisyonda golü atıp işi bitirdik.

GRUPLARDA ilk kez bu kadar akıllı oynadık. Savunmada en ufak hata yapsak cezayı keserlerdi. İş Sneijder’in uzaktan şutlarına kaldı belki ama o da kalede ne zaman Volkan’ı görse vurası geldi. Ki gol de böyle oldu.

Haberin Devamı

6’DA Depay vurdu, Volkan çeldi. 9’da ise Sneijder vurdu, az farkla aut. İlk atağımız çok tehlikeliydi. Caner soldan topu getirdi, Burak sırtı dönük yakalansa da vurdu, Indi çizgiye yakın pozisyonda topu çıkardı.

SÖYLEYECEK SÖZ YOK!

37’DE Burak muhteşem bir gole imza attı. Önce goldeki alkış Töre’ye. Zor pozisyonda ortaladı, V.Şen önüne düşürdü, Burak yine topu sırtı dönük alıp tam pozisyonunda sert vurdu, Indi’ye çarpan top kaleciyi de yanıttı: 0-1.

54’TE yüreğimiz ağzımıza geldi. Ortaya Volkan çıktı ancak topu alamadı boşta kalan topa Narsning kötü vurdu. 71’de Sneijder frikiği kullandı, uzaktan olmasına rağmen top kale arkası direğine çarptı. 79’da Willems boş kaleye vurmak istedi, üsten aut.

86’DA Wesley Sneijder bir kez daha vurdu, Volkan elleriyle uzaklaştırdı. 6 dakika uzatma verildi. Sneijder 92’de son şansını denedi, girmeyecek top Huntelaar’a çarptı ve Volkan’ı yanılttı: 1-1. Söylenecek söz yok!