Gazete Vatan Logo
Basketbol GeJanning yıldızı Efes!

GeJanning yıldızı Efes!

Real MadrId’i Matt Janning’in son saniye 3’lüğüyle dize getiren Anadolu Efes, durumu 2-1’e getirip seriye tutundu

GeJanning yıldızı Efes!

Lacivert-beyazlılar tıpkı ilk iki maçta olduğu gibi üstünlüğü aldı. İspanyol ekibi yine geri geldi ama bu kez 21 sayısının 19’unu son 15 dakikada atan ve maça noktayı koyan Janning, Efes’e galibiyeti getirdi

BU seri hiç de beklendiği gibi gitmiyor. Bunun nedeni de Anadolu Efes’in başta Real Madrid olmak üzere herkesi şaşırtması. İspanyol ekibi THY Euroleague’de TOP16 bitene kadar şampiyonluğun mutlak favorisi olarak görülen takımdı. Efes serisini rahat geçmeleri ön görülüyordu. Fakat Madrid’de oynanan her 2 maçı da kazanmış olmalarına rağmen o sonuçlara hiç de umdukları gibi kolay ulaşmadılar.

EFES, bu seri Real Madrid’i zorlayabileceğini İspanya’da açıkça göstermişti. 2. maçı 17 sayı farktan vermişti. O iki maçın ardından dün Abdi İpekçi’deki 3. maç öncesinde durum öyle bir hal aldı ki; seride varlık gösteremeyeceği düşünülen Efes’in turu geçebileceği konuşulur hale geldi. Dünkü galibiyette en önemli faktör 45-31’lik ribaunt üstünlüğü. Efes’in kurduğu bu ribaunt üstünlüğü Real Madrid’in tempo bulmasının önüne geçiyor. İspanyol ekibi karşı sahaya çabuk geçemeyince de Efes savunmasına karşı hücum etmekte zorlanıyor. İlk 2 maçta olduğu gibi dün de bunu gördük.

Haberin Devamı

JANNING’E YAKIŞTI

OYUN üstünlüğünü 2. periyotta aldı lacivert-beyazlılar. 3. periyodun bitimine 1.5 dakika kala 2 sayı öndeydik. Devamındaki 3.5 dakikada 11-0’lık bir seri yakaladı Efes ve fark 13’e çıktı. Ama sonrasında telaş başladı takımda. Real’de de Rodriguez ve Llull oyunu hızlandırdı. Farkı Rodriguez’in lokomotifliğinde bitime 4.5 dakika kala 3’e indirdiler. Efes ise Krstic kozunu kullandı. 2 dakika skor 68-61’e geldi fakat 35 saniyede ribauntları alıp çok hızlı gelerek bu farkı yeniden 3’e çektiler. Bitime 10.6 saniye kala skorda 72-69’luk Efes üstünlüğü vardı. 7 saniye kala faul yapılamayan Carroll üçlüğü yolladı, skoru eşitledi.

AMA son hücum Efes’teydi. Sıcak el belliydi. Attığı 21 sayının 19’unu son 15 dakikada kaydeden, maçta sadece 2 şut kaçıran Janning, Draper’ın potaya gidip dışarda kendisini bulduğu son şutta 3’lüğü sokup maça noktayı koydu.

Haberin Devamı