Gazete Vatan Logo
Galatasaray İşte Semih Kaya'nın dönüşünün nedenleri!

İşte Semih Kaya'nın dönüşünün nedenleri!

Sparta Prag'daki yıllık 1.6 milyon euroluk maaşıyla tüm ligin en yüksek ücretli futbolcusu olan Semih Kaya, düzenli forma da giyemeyince Çek ekibine maliyeti çok fazla oldu, bu nedenle Galatasaray'a dönmesinin de yolu açıldı.

İşte Semih Kaya'nın dönüşünün nedenleri!

Ozan Kabak’ı Stuttgart’a gönderen Galatasaray, genç futbolcunun yerini Semih Kaya ile doldurmayı düşünüyor. Sparta Prag geçen sezonun başında imza attığı Çek ekibine büyük ümitlerle gitse de beklentilerin uzağında kaldı.

Türk savunmacının aylık maaşının 140 bin euro dolaylarında olduğu öğrenildi. Yıllık kazancı 1.6 milyon euro olan Semih’in, hem takımının hem de Çek liginin en çok kazanan futbolcusu olduğu ortaya çıktı.

Sakatlığın ardından kaza talihsizliği

Semih bu sezon ligde yalnızca 10 maçta forma giyebildi. Sakatlık sıkıntılarının da eşlik ettiği talihsiz sezonda fazla forma şansı bulamayan 27 yaşındaki oyuncu, son olarak bir talihsizlik daha yaşadı. Antrenmana giderken kaza geçirdi ve arabasını yol kenarındaki direğe vurdu.

Bonservisi de 2 milyon euroydu

Hem en çok kazanan oyuncu olan hem de istikrarlı bir şekilde forma giymeyen Semih Kaya’nın işte bu maliyetinden kurtulmak isteyen Çek kulübünün, kendisini elden çıkarmak istediği öğrenildi. Kaya, Galatasaray’dana 2 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek alınmıştı. (Skorer)

Haberin Devamı