Gazete Vatan Logo
Futbol İşte Türk futbolunun hali!

İşte Türk futbolunun hali!

Sezon bitti ama kulüplerde taş taş üstünde kalmadı. İşte Türk futbolunun acı tablosu...

İşte Türk futbolunun hali!

2012-2013 sezonu tamamlanalı yalnızca 13 gün geçmişken kulüplerimizin çoğunda kaos ortamı hakim. Şampiyon olanından küme düşenine kadar her camiada bir belirsizlik durumu var. İşte kulüplerimizin lig bittikten sonraki süreçte yaşadıkları:

GALATASARAY 'SEÇİM' DEDİ

2012-2013 sezonunu Galatasaray şampiyon olarak tamamladı. Sarı kırmızılı camia şampiyonluk coşkusunu yaşayamadan olağanüstü kongre haberiyle sarsıldı. Üstelik Başkan Ünal Aysal son lig maçının oynandığı gece bir programa katılmış ve görev sürelerinin bitmesine 1 yıl kala yönetimi değiştirmenin çok da gerekli bir durum olmayacağını savunmuştu. Şampiyonluk sonrası rakip camialar bir araya gelse ve gündemi değiştirmeye çalıştırsa maksimum bu kadar başarılı olabilirlerdi. Kısacası Galatasaray yönetimi ‘seçim’ dedi.

FENERBAHÇE BAŞA DÖNDÜ

Avrupa’da müthiş bir sezon geçiren Fenerbahçe ise Galatasaray’ın ardından ligi 2. sırada tamamladı. Ancak Galatasaray’daki kaos ortamına da rakip olmayı başardı sarı lacivertli camia hatta bir adım öne geçti. Teknik direktör Aykut Kocaman istifa ettiğini açıkladı. Transfer çalışmaları başlamış, kamp programı da belli olmuştu üstelik. Fakat antrenörün istifası ile kat edilen bütün mesafe boşa gitmiş oldu. Fenerbahçe başlangıç çizgisine döndü. Özetlemek gerekirse Fenerbahçe’de antrenör koltuğu boş duruyor.

ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEM BEŞİKTAŞ

Ligi 3. Sırada bitiren Beşiktaş ise ezeli rakiplerine nazire yapmayı tercih etti. Başkan Fikret Orman yönetimdeki istifaların üzerine olağanüstü seçime gitmeyi seçti.. Fakat seçim yapılmadan teknik direktör Samet Aybaba ile yollar ayrıldığı gibi sportif direktörlük koltuğuna da Önder Özen’i getirildi. Eğer Fikret Orman başkan seçilmezse yeni yönetim kucağında bir sorunla başlayacak. 10 gün önce göreve başlayan ama kendilerinin seçmediği bir sportif direktör…İşte Beşiktaş’ın rakiplerine nazire yaptığı nokta burası; hem yönetim belli değil hem de takımın teknik direktörü yok.

ANADOLU'DA KOLTUKLAR BOŞALDI

Sezon biteli henüz 2 hafta bile olmamışken dünya devi olarak gördüğümüz kulüplerimizin durumu bu şekilde. Süper Lig’deki diğer takımlar da üç büyüklerden farklı değil.Geri kalan 15 takımdan tam 10 tanesi teknik adam değişikliğine gitti. Hatta ülke futbolunun genlerindeki istikrarsızlık öyle bir boyutta ki Rizespor ve Kayseri Erciyesspor, kendilerini Süper Lig’e çıkarmayı başaran antrenörleri ile yollarını ayırdılar.

FATİH TERİM VE ERSUN YANAL

Avrupa’da ise bambaşka bir tablo var. Kulüplerin çoğu planlamalarını tamamlayıp transfere başladılar. Teknik adam değişiklikeri de oldu elbette ama lig biter bitmez bu sorunlar çözüldü. Zira önümüzdeki sezon için kaybedecek bir dakika olmadığının farkındalar. Tablonun en acı tarafı da şu; ligimizin en eski antrenörleri kulüplerinde yalnızca 2. yılını tamamlayan Fatih Terim ve Ersun Yanal…

Haberin Devamı