Gazete Vatan Logo
Futbol İsveç’te bile sahalar yeşil

İsveç’te bile sahalar yeşil

Kötü zeminlere bahane üreten yetkililere cevap İsveç’ten geldi

SÜPER Lig’e bu sezon damgasını vuran kötü zeminlere bahane üreten yetkililere cevap İsveç’ten geldi. Havaların yavaş yavaş soğumasıyla birlikte zeminler her yıl olduğu gibi yine ‘patates tarlası’ kıvamına bürünecek. Ancak bu durum nedense özellikle Türkiye’de görünüyor...

SOĞUKLARIN yoğun olarak hüküm sürdüğü İsveç’te ise bu durum bizimkinin tam aksi. Profesyonel çalışma sayesinde Kuzey Avrupa ülkesinin 1. lig takımları muhteşem zeminler olmasa da en azından bizim gibi kahverengi zeminlerde değil yeşil zeminde futbol oynuyorlar.

Barça da çimi DEĞİŞTİRİYOR

LA Liga’da geride kalan 6 haftada evindeki maçlarda 5 puan kaybeden Barcelona, R.Madrid gibi kendi stadı Nou Camp’ın çimlerini değiştirme kararı aldı.

KATALAN ekibinden yapılan açıklamada, çalışmaların pazartesi gününden itibaren başladığı ve önceki zeminin öngörülen şekilde gelişmediği için sorunlar çıktığı açıklandı. Çimlerin hafta sonuna kadar tamamlanacağını ve 16 Ekim’de Valencia’ya karşı oynayacağı maça yetiştirileceğini bildirdi. Barça, evinde oynadığı karşılaşmalarda Hercules’e 2-0 yenilmiş, Mallorca ile ise 1-1 berabere kalmıştı.

Haberin Devamı