Gazete Vatan Logo
Futbol İsviçre'nin F.Bahçe'si oldu

İsviçre'nin F.Bahçe'si oldu

2. Lig takımı Wil 1900, Egemen Korkmaz, Mert Nobre ve Santos'tan sonra Selçuk Şahin'i de kadrosuna kattı.

İsviçre'nin F.Bahçe'si oldu

İsviçre 2. Futbol Ligi takımlarından Wil 1900, daha önce Fenerbahçe'de forma giyen Egemen Korkmaz, Mert Nobre ve Andre Santos'un ardından Selçuk Şahin'i de kadrosuna kattı.

Bir dönem MKE Ankaragücü, Kardemir Karabükspor ve Çaykur Rizespor'da forma giyen Kağan Söylemezgiller, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da görev yapan Ergün Berisha, Galatasaray'a transfer olan Endoğan Adili ile kadrosunda Türkiye'de oynayan 7 isim bulunduran Wil 1900'de teknik direktör Fuat Çapa yaptığı açıklamada, Selçuk Şahin'in hazır olması için 3-4 haftaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Wil 1900 Kulübü'nün belirli hisselerinin MNG grubu tarafından satın alındığını ve bir proje kulübü olarak düşünülerek gerekli organizasyon ve planlamanın yapıldığını belirten Çapa, "Kulüp yetkilileriyle 10 Haziran'da görüştük. Sportif direktörümüz Erdal Keser, teknik direktör olarak benim adımı belirlemiş. Biz de projede birlikte olmayı istedik ve 15 Haziran'da kararımızı vererek göreve başladık" dedi.

Erdal Keser'in kendi ismini belirlediği gibi takımda eksik gördüğü yerler için de transferler planladığını ifade eden Çapa, "Bugün bu isimler birer birer aramıza katılıyor. Erdal Bey, elbette transfer edilecek isimler hakkında bizim de görüşümüzü alıyor. Bu bir proje ve atılacak adımlar, yapılacak takviyeler önceden tek tek planlanmış. Erdal Keser'e teknik direktörlük pozisyonuna beni istediği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"GÖREVE GEÇ BAŞLADIK"

Fuat Çapa, en büyük handikaplarının göreve geç başlamaları olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sezon başlamadan sadece 12 gün önce göreve getirildik. Transferlerimiz de tatilden geldikleri için fiziksel olarak hazır değil. Türkiye'den gelenlerin içinden sadece Kağan Söylemezgiller ligde oynadı. Mert Nobre ve Andre Santos henüz hazır değil. Egemen'in çalışma izni henüz halledilemedi. Selçuk Şahin'in evraklarının hazır olması için de en az iki haftaya ihtiyaç var. Bugün ilk idmanına çıkacak ama tam olarak hazır olması 3-4 haftayı bulur."

Futbolcular gibi yardımcılarının da çalışma izinleriyle ilgili sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Çapa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Egemen Korkmaz, Mert Nobre, Santos ve Kağan Söylemezgiller'den sonra Selçuk Şahin'i de alarak Süper Lig'de forma giymiş 7. futbolcuyu kadromuza kattık. Bu önemli futbolcuların Wil'i tercih etmesininin sebebi proje takımı ve hedeflerinin olması. Futbolcuların 3-4 yıl da Avrupa'da oynamak istemelerini çok doğru buluyorum. Bu tercihlerinde elbette aileleri, eş ve çocuklarının geleceğini düşünmeleri etkili olmuştur ama rasyonel düşündüklerini de belirtmeliyiz. Avrupa'da yaşamak ve projeye inandıkları için geldiklerini düşünüyorum."

Doğru planlama yapıldığı takdirde başarılı olacaklarına inandığını ifade eden 46 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Sonuçta bu projede, gelecek sezon 1. Lig'e çıkmak, daha sonra da Avrupa liglerinde mücadele etmek hedefleri var. Belirtmeliyim ki, İsviçre liginde az takım mücadele ediyor ve Avrupa kupalarına katılmak doğru planlama yapılırsa çok da zor değil. Hedeflerin çok gerçekçi olduğunu düşünüyorum. Projeden oyuncular da biz de kulüp de fayda sağlayacaktır. Umarım kazasız belasız planladığımız gibi gider ve proje sonunda oyuncular, biz ve kulüp istenilen noktada oluruz."

Haberin Devamı