Gazete Vatan Logo
Futbol İsyan bitmek bilmiyor!

İsyan bitmek bilmiyor!

Ankara'da Gençlerbirliği'ne 1-0 yenilerek yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilme şansını büyük ölçüde yitiren Bursaspor'da, maçın hakemi Süleyman Abay ve ekibine olan tepki dinmek bilmiyor

İsyan bitmek bilmiyor!

Cezalı olmaları nedeniyle Başkan Erkan Körüstan ile 2'nci Başkan Rıdvan Şen hakem Süleyman Abay ile ilgili bir açıklama yapmadılar. Bursaspor antrenörü Ümit Şengül, Serdar Aziz'in sakatlanıp çıkmasının oyun planlarını bozduğunu belirtti. Hakem Süleyman Abay'a büyük tepki gösteren Ümit Şengül, "İlk yarı çok kötü oynadık. Pozisyon dahi bulamadık. İkinci yarı net golleri atamadık ve rakibin tek atağında golü yedik. Ancak maçta bizim lehimize verilmesi 2-3 penaltı pozisyonu vardı. Bakıyoruz Galatasaray maçında İlker Meral'in verdiği penaltıya, birde Süleyman Abay'ın burada vermediklerine. Kafamız karışıyor. Bu kadar kötü bir yönetim görmedim. Bana göre Süleyman Abay ve yönetimi bize göre sınıfta kaldı. Kendisini vicdanı ile baş başa bırakıyorum" dedi.

OZAN İPEK: FERNANDAO ELİYLE OYNAMIŞ

Sezon başında yaşadığı ağır sakatlık sonrasında Yaklaşık 8 ay aradan sonra sahalara dönen Ozan İpek hakem olaylarına tepki gösteren bir başka isim oldu. Maça kötü başladıklarını itiraf eden Ozan İpek hakemin mutlak penaltılarını vermediğini iddia etti.

Tecrübeli futbolcu, "Bizi en çok üzen hakem Süleyman Abay'ın mutlak penaltılarımızı vermemesiydi. Galatasaray maçında verilene bakınca gerçekten çok anlamsız geliyor. Yardımcı ve dördüncü hakeme Fernadao'nun penaltısını sorduğumuzda Fernandao'nun topla elle oynadığını söylediler. Şok oldum. Böyle komik bir karar olmaz. Bizim emeğimize yazık oluyor. Maçın önüne geçen hakem hataları oldu. Bu yenilgiyle hedeften uzaklaştık. Bu senenin başarısızlığında hakemlerin verdiği inanılmaz kararlar vardı. Bunların arkasına sağınmamak lazım ama en ufak hata bizleri dağıtıyor. Galatasaray kupa maçında hakem bizi resmen doğradı. Yoksa biz finaldeydik" dedi.

İBRAHİM ÖZTÜRK'ÜN PENALTI İSYANI

Bursaspor kaptanı İbrahim Öztürk Bursaspor aleyhine Galatasaray ve Eskişehir kupa maçlarında verilen iki kritik penaltı kararına dikkat çekti. Kaptan İbrahim, "Hedeften kopmamak için kazanmak istiyorduk. Bazı nedenlerden ötürü sonuca gidemedik. Biz sürekli hakem hataları yaşayan bir takım haline geldik. Bunun nedenini çözemiyoruz. Çizgi hakemleri var. Ekstra hakemlerde olsa onlarda göremeyecek. Bunu tartışmak gerek. Eskişehir maçında topu göğsümle aldım hakem penaltı verdi ve 1-0 yenildik. Galatasaray maçında top koluma çarptı hakem penaltı verdi. Gerçek penaltı olduğunda zaten itiraz etmiyorum. Hakemler belki dikkatsizlik veya öyle verme geri duyup çalıyorlar. Bugünde çok net 3 penaltı pozisyonlar vardı. Hakem Süleyman Abay maalesef çalmadı. Üzgünüz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı