Gazete Vatan Logo
Futbol İtalyan taraftarlardan ilginç çağrı

İtalyan taraftarlardan ilginç çağrı

İtalya Serie AC Milan, FC Inter ve Napoli'nin taraftarları son dönemde artan tribün kapama cezaları dolayısıyla statlara gidilmemesi çağrısı yaptı.

İtalyan taraftarlardan ilginç çağrı

"AYRIMCI TEZAHÜRATLAR YAPIP, STATLARI KAPATTIRALIM"

İtalya Serie A'nın 4 büyük kulübü AC Milan, Juventus, Napoli ve FC Inter'in taraftarları, ardı arkası kesilmeyen tribün kapatma cezalarını protesto etmek için ilginç bir dayanışma örneği ortaya koydu. Tribün grupları yaptıkları çağrılarda, bundan sonraki maçlarda, "ayrımcılık" suçu kapsamına girebilecek tezahüratlar yaparak, statlarda taraftarsız oynama cezası verilmesini sağlama kararı aldı.

Serie A'da son olarak cezalandırılan takım AC Milan olmuştu. Kulübe, Juventus'la oynanan maçta taraftarların, "Biz Napolili değiliz" diye tezahüratta bulundukları gerekçesiyle bir maç seyircisiz oynama ve 50 bin Euro para cezası verilmişti.

Bu, ateşli Serie A taraftarları için bardağı taşıran son damla oldu. 4 büyük kulübün destekçileri isyan ederek, artık harekete geçmeleri gerektiği yönünde peş peşe açıklamalar yapmaya başladı.

IRKÇILIK BAŞKA BİR ŞEY

AC Milan'ın "Curva Sud" tribünü grubundan yapılan açıklamada, "İtalya'da şu günlerde saçma sapan bir yasal uygulamaya tanık oluyoruz. Gençlik ruhu ve alaya alma özgürlüğümüz kısıtlanıyor. Irkçılık başka bir şey" diyerek, bölgesel ırkçılığa yönelik iddiaları reddetti.

"Kapalı kapılarla mı bir lig istiyorsunuz?" diye soran ve bir kez daha yasaların kurbanı olduklarını söyleyen taraftarlar, artık hedeflerinde, bu kararları veren kurumlar olduğunu açıkladı.

Kırmızı-siyahlı destekçiler, bir özgürlük mücadelesine başladıklarını belirterek, tüm grupları statları kapattıracak tezahüratlar yapmaya davet etti.

PAZAR GÜNÜ TÜM STATLAR BOŞ OLSUN

FC Inter'in "Curva Nord" tribünü grubu ise, mavi-siyahlı tüm taraftarları takımlarının maçlarında statları doldurarak, bölgesel ırkçılığa, ayrımcılığa ilişkin yeni kurallar ve yaptırımları ihlal eden tezahüratlar yapma çağrısında bulundu. Açıklamada, "Amacımız, bir sonraki Pazar tamamen statların seyircisiz kalması" dendi.

Juventus'un "Curva Sud" destekçileri de aynı çağrıda bulunarak, "Hep birlikte hareket edersek, bunu başarabiliriz" dedi.

Sık sık ayrımcı tezahüratların hedefine oturanların başında gelen Napolili taraftarlar da diğer kulüplerin çağrısına destek verdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı