Gazete Vatan Logo
Basketbol İyi başlangıç için hücum şart

İyi başlangıç için hücum şart

Avruğa şampiyonası'nda Belarus'a mağlup olan Potanın Perileri'ni İhsan Bayülken değerlendirdi.

İyi başlangıç için hücum şart

POTANIN Perileri, grup birinciliği için çekişmesi beklenen Belarus karşısında özellikle hücumdaki beklentilerin aşağısında kalmasından dolayı farklı mağlup oldu. Nevriye Yılmaz’ın takıma katılmasıyla uzun rotasyonu ve ideal 5’imize dönme şansını elde ettik. Ama ilk yarıda potayı zorlayan Belarus takımının uzunları karşısında Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz 3’er faulle devreyi tamamladı.

TOP KAYIPLARI BİTİRDİ

ÖZELLİKLE dış oyuncularımızın skora ve hücum düzenlerine katkı yapmamasından dolayı, Nevriye ve Sanders’a alınan önlemler de performansımızı etkiledi. Bunun üstüne ilk maçta olduğu gibi yaptığımız top kayıpları maçın kontrolünü elimizde tutmamızı engelledi. Ekrem Memnun’un iki teknik faulle diskalifiye olması da yapmak istediklerimizi uygulayamamanın verdiği sıkıntının bir göstergesiydi.

HAKEMLERİN zaman zaman konsantrasyonunu yitirmesi de gözden kaçmadı. Sonuç olarak yolumuza devam edebilmemiz için hücumdaki üretkenliğimizi en kısa zamanda artırmamız gerekecek. Bu noktada belki de bizi bekleyen en önemli tercih 3 uzunla oynadığımız dakikaların ne kadar olacağıdır.

Haberin Devamı

İYİ SAVUNMA YAPTIK AMA...

TEMPO yaptığımız anlarda 3 uzunla oynadığımızda şutu atacak forveti köşeye değil pota altına koşturmak zorunda bıraktığımızda saha içi yerleşimimizi etkileyebiliyor. Belki de geldiğimiz noktanın özeti son periyot başında Belarus takımına beş buçuk dakika sayı fırsatı vermezken Milli Takımımız’ın sadece 3 sayı bulmasıydı. Yani bu kadar iyi savunma yaparken daha iyi hücum etmemiz gerekecek.

TURNUVA bugün Yunanistan karşılaşmasıyla bizim için yeniden başlıyor demek yanlış olmayacaktır. Ve Potanın Perileri çok geç kalmadan sahip olduğu potansiyelini gösterecektir.