Gazete Vatan Logo
Futbol İyi teklif gelirse gider

İyi teklif gelirse gider

Orman, taraftarın gözbebeği olan Portekizli’yi kulübün menfaatleri gereği satabileceklerini söyledi

İyi teklif gelirse gider

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, dün CNBC-e’de katıldığı programda siyah-beyazlı kulübün gündemine dair çok önemli açıklamalar yaptı. Beşiktaş taraftarının sevgilisi olan ve özellikle sosyal paylaşım sitelerinde verdikleri mesajlarla takımda tutulmasını istedikleri Manuel Fernandes’i kulübün menfaatleri gereği satabileceklerini açıklayan Orman, “Fernandes, Beşiktaş’ın çok önemli bir oyuncusu. Kendisi ile bir görüşme yapmış değiliz. Eğer çok iyi bir teklif gelirse gider. Eğer teklif gelmezse kalır. Yurt dışından bazı kulüpler oyuncularımıza teklif getiriyor ama istediğimiz seviyede değil” dedi.

-BU sene takımda yüzde yüz gençleşme olacağının altını çizen Orman, “Bizim tarzımız da bu. Bunun yanında tecrübeli insanlar olacak. Ortada bir takım var. Takımı dağıtıp yeniden bir takım oluşturmuyoruz” ifadelerini kullanırken, dün Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile yaptığı görüşmeye ilişkin ise “Tuncay Bey benim şahsi dostum. Kendisi önemli bir iş adamı ve nazik bir kişilik. Beşiktaş Kulübü’nün de önemli iş adamları ile bir arada olması bizi mutlu ediyor. Tuncay bey ilk defa Beşiktaş Kulübü’ne gelmiş.

‘RAHMİ BEY DE GELECEK’

-YİNE Serdar Bilgili, başkanlığından sonra ilk kez kulübe geldi. Hasan Arat da 12 yıl sonra ilk defa geldi. Kendilerini ben davet ediyorum. Kulüp benim babamın malı değil. Hepimizin malı. Tuncay Bey’den Beşiktaş’a destek olmasını istedim. Beşiktaş birçok branşta faaliyet gösteriyor. Basketbol ile alakalı bir talebim olmadı. Hep beraber bir şeyler yapabilir miyiz, ‘kazan kazan’ formülünü konuştuk.

-ÖNÜMÜZDEKİ hafta da Rahmi bey (Rahmi Koç) ile göreşeceğim. Basketbol Takımımız çok iyi gidiyor. Sponsporumuz Milangaz çok ilgili. Hem hocayı hem de takımı iyi takip ediyorlar. Beşiktaşlı taraftarlar da gidişattan mutlu. Bizim Marketing Grubu ile onların ekibi beraber çalışacaktır. Tuncay Özilhan Beşiktaş’ın kongre üyesidir ve Beşiktaşlı’dır” açıklamasını yaptı.

‘Avrupa konusunda sorun çıkmamalı’

FUTBOLCU ve kulüplere vadesi geçmiş borçları bulunduğu gerekçesiyle UEFA’dan 500 bin Euro ceza alsa da yaptığı savunmayla Beşiktaş’ı şimdilik Avrupa Kupaları’ndan 2 yıl men edilmekten kurtaran Orman, konuya ilişkin davaya raportör tarafından itiraz geldiğini belirtip “Tahkim’e gidecek. Orada da yeniden görüşme olacak. Sorun olacağına inanmıyorum, çıkmaması lazım. Özellikle iki hafta önce aldığımız UEFA kupalarına katılabilme belgesi için çok emek harcadık. Bunun için Beşiktaş’ın her taraftan temiz kağıdı alması lazım. Bunu başarıyoruz, umutluyum” dedi.

‘Havutçu iyi Beşiktaşlı ama...’

FUTBOL takımını yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Beşiktaş Başkanı teknik direktör konusunda ise “5 senelik bir hoca ile devam edeceğiz. Tayfur Havutçu çok iyi bir Beşiktaşlı ve iyi bir aile babası. Fakat Beşiktaş’ın alternatifleri de göz önünde bulundurması lazım. Havutçu, Beşiktaş’ın menfaati ne gerektirirse onu yapacaktır” şeklinde konuştu.

‘Günay stat konusunda endişeli’

Orman: “Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın yeni stat konusunda endişeleri var. Buna saygılıyız ancak hep birlikte oraya düzgün bir stat yapacağız.”

-FİKRET Orman, İnönü Stadı’nın yeniden yapılması ve bu süreçte Beşiktaş’ın nerede oynayacağı konusundaki tartışmalara da son noktayı koydu: “Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay, eskiden başka adres gösteriyordu. Fakat şimdi öyle demiyor. Bazı endişeleri var. Buna saygılıyız. Halkımızı rahatsız edecek bir projenin içerisinde ben de olmak istemem. Beşiktaş’ın o stadı 40 yıl daha kullanma hakkı var. Şikâyet edeceğimize bunu çözecek bir kriter ayarlamalıyız. Hep beraber oraya düzgün bir stat yapacağız. Sayın Bakanımız da buna destek veriyor.

-TT Arena alternatif statlarımızdan biri. Beşiktaş her yerde oynar. Bu statlar ülkenin. Biz de bu ülkenin takımıyız. Projemiz tam olarak şekillendikten sonra bununla ilgili kararlar vereceğiz. Herhangi bir stat için başvuru yapmadık. Beşiktaş’ta 2002’de stat ile alakalı projeleri ilk ben yaptım. En kısa sürede bir stat yapmak istiyoruz. Aramızda rakiplerimiz ile haksız bir rekabet var. Niyetimiz UEFA Finali oynanacak bir stat yapmak.”

‘İndirim yapmayan oyuncu gidecek’

-BEŞİKTAŞ Futbol Takımı’nın giderinin, gelirden daha çok olduğunu belirten Orman, “Beşiktaş A.Ş. son 8 senede hep zarar etti. Daha fazla zarara katlanamayız. Gelecek sezon bütçesi, kâr üzerine olacak. Beşiktaş, bize göre çok faiş olan ücretler ödemeyecek. Bizim seviyemize uygun ücretler ödeyeceğiz. Futbolcular ya bizim seviyemize gelecek ya da yollarımızı ayıracağız. Bütçemize uymaları için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı