Gazete Vatan Logo
Futbol Japonya'dan tarihi karar! Olimpiyat değil hastane...

Japonya'dan tarihi karar! Olimpiyat değil hastane...

Japonya için büyük önem taşıyan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda tarihi bir süreç yaşanıyor. Organizasyonun 2021’e ertelenmesi sonrası 11 bin kişi kapasiteli ve 24 binalı ‘Olimpiyat köyü’, corona virüs tedavisinin merkezi oluyor

Japonya'dan tarihi karar! Olimpiyat değil hastane...

Corona virüs yüzünden 3 bin 500’e yakın hasta ve 74’ten fazla ölümün olduğu Japonya önemli bir adım atıyor. Olimpiyatın 2021’e bırakılması sonrası 33 spor dalının yapılacağı Olimpiyat Köyü, insanlık için bir sağlık merkezine dönüşüyor. Tokyo Valisi Yuriko Koike; 11 bin kişi kapasiteli ve 24 binanın olduğu köyün, corona virüsle mücadele için kullanılmaya elverişli olduğu aktarıldı.

‘Önemli opsiyon’

Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin de bilgisi doğrultusunda hareket edildiğini aktaran Vali Koike, “Şu anda orada ekipler incelemeler yapıyor. Hastane, tedavi merkezi, sağlık ekiplerinin konaklama alanları ve ilaç depolarının kurulması için burası önemli bir opsiyonumuz. Tabii bazı alanlarda inşaat devam ediyor ama biz tamamen bitmiş yerleri hızlıca kullanmak için çalışacağız” dedi.

Şirketlerle görüşme

Tokyo’da Olimpiyat Köyü’nün hem biten hem de devam eden inşaat alanlarında yer alan 10 farklı şirket bulunuyor.

Tokyo Valiliği de şu anda şirketlerle iletişime geçerek inşaatların son durumu ve hastaneye dönüştürme işleminin nasıl ilerleyebileceği yönünde görüşmeler yapıyor. Gelecek haftaya kadar nihai bir karar alınması hesaplanıyor.

Haberin Devamı

Tarihi bir olay

Japonya medyası, Olimpiyat Köyü’nün spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması beklenirken, corona virüs salgınının tedavi merkezi olması için başlatılan çalışmaları manşetlere çıkardı. Japan Today, yaşanan sürecin tıpkı 1918 salgını ile 1. ve 2. Dünya Savaşı dönemlerine benzediğini vurguladı. Haberde, Olimpiyat Köyü’nün bu durumunun tarihte yerini alacağı aktarıldı.

Şimdi de Tacikistan

Avrupa ülkelerinden Belarus’un dışında, Burundi ve Nikaragua gibi ülkeler de corona tehdidine rağmen lige devam ederken, bunlara bir yenisi daha ekleniyor.

Asya ülkesi Tacikistan’da yeni futbol sezonu bugün yapılacak maçlarla başlayacak. Istiklol-Khujand takımları arasında dün seyircisiz oynanan Süper Kupa maçıyla resmen başlayan sezonda heyecan bugünkü üç maçla devam edecek. Khujand kalecisi Mamur Ikramov, “Hemşerilerim, ailem ve akrabalarım için endişeliyim” dedi. (Milliyet)

Haberin Devamı