Gazete Vatan Logo
Galatasaray Joey Dorsey resmen açıklandı

Joey Dorsey resmen açıklandı

Galatasaray, Joey Dorsey ile 1 yıllık anlaşma sağlandığını resmen açıkladı.

Joey Dorsey resmen açıklandı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, geçen sezon NBA ekiplerinden Houston Rockets'ta forma giyen Joey Dorsey'le anlaşmaya vardı. Bu gelişme kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu.

Memphis Tigers'ta NCAA'e adım atan Amerikalı pivot burada kolej basketbolunun en önemli koçlarından biri olan John Calipari ile dört sezon çalışma fırsatı buldu.

2008 NBA Draftı'nda birinci sıradan seçilen Derrick Rose ve daha önce Galatasaray forması giyen Darius Washington'ın yanı sıra Chris Dounglas - Roberts, Shawne Williams, Rodney Carney gibi NBA'de mücadele etmiş isimlerle Memphis Tigers adına mücadele etti. 2006 - 2007 sezonunda konferansında mağlubiyet yaşamadan March Madness'a giden John Calipari'nin ekibi Güney Bölgesi Final maçında süperstar potansiyeli taşıyan Greg Oden'ın da kadrosunda bulunduğu Ohio State'e 92-76 mağlup oldu. Joey Dorsey ve arkadaşları bir sonraki sene konferansı yine namağlup tamamlamayı başarmıştı. Bu kez March Madness'ta da finale kadar ilerlemişlerdi. Kansas Jayhawks ile oynanacak olan NCAA finali aynı zamanda Joey Dorsey'in kolejdeki son maçıydı.

Haberin Devamı

Mario Chalmers - Brandon Rush önderliğindeki Kansas Jayhawks uzatma sonunda 75-68'lik skorla karşılaşmadan galibiyetle ayrılmıştı. Joey Dorsey çıktığı 149 kolej maçıyla NCAA'de en çok maça çıkan ilk 10 kişi arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Galatasaray'a sezon ortasında katılan Patric Young da 150 kolej maçıyla bu listede Dorsey'in bir basamak üzerinde.