Gazete Vatan Logo
Futbol Juve kupasına kavuştu

Juve kupasına kavuştu

Ligi şampiyon bitirmeyi 35. haftada garantileyen Juventus, bu hafta kupasına kavuştu.

Juve kupasına kavuştu

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 37. haftası dün oynanan maçlarla tamamlanırken, ligi şampiyon bitirmeyi 35. haftada garantileyen Juventus, bu hafta kupasına kavuştu.

Ligde en yakın takipçisi Napoli ile puan farkını koruyarak 35. haftada şampiyonluğunu ilan eden Juventus, bu hafta evinde oynadığı ve Cagliari ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından şampiyonluk kupasını aldı. Üst üste ikinci toplamda 29. şampiyonluğuna uzanan siyah-beyazlı takım, şampiyonluk kupasıyla Torino kentinin sokaklarında taraftarıyla başarısını kutladı.

Son birkaç sezondur ligin zirveye oynayan takımlarından biri olan ve bu sezonu ikinci sırada kapamayı garantileyen Napoli de sahasında oynadığı maçta ligden düşen Siena’yı son dakikada bulduğu golle yendi ve puanını 78 yaptı. Napoli, gelecek sezon Avrupa’da ”Devler Ligi”ne ön eleme oynamadan doğrudan katılacak.

Ligi üçüncü sırada bitirenin Şampiyonlar Ligi’ne ön elemeden katılma vizesini aldığı Serie A’da, bu pozisyon için AC Milan ve Fiorentina’nın çekişmesi sürüyor. Şu anda 3. sırada bulunan AC Milan bu hafta evinde ağırladığı AS Roma ile golsüz berabere kalarak Şampiyonlar Ligi hedefinde önemli bir fırsat tepti. Fiorentina ise evinde, Palermo’yu tek golle geçerek, Milan’ı takibini sürdürdü ve umutlarını son haftaya taşıdı. 69 puanlı AC Milan ile 67 puanlı Fiorentina’dan ”Devler Ligi” biletini kimin alacağı merak konusu.

Bu arada, Milano’daki San Siro Stadı’nda oynan maç esnasında Romalı taraftarların AC Milan’ın siyahi topçusu Mario Balotelli’ye ırkçı tezahüratlarda bulunması nedeniyle karşılaşma 1,5 dakika durdu. Maça ırkçı tezahüratların son bulmasıyla devam edildi.

Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla üst sıralardan iyice uzaklaşan FC Inter ise gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. Mavi-siyahlı kulüp genç teknik direktörü Andrea Stramaccioni ile yola devam edip etmemeyi tartışıyor.

37. haftada alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şu şekilde:

Juventus - Cagliari.....: 1 - 1
Catania - Pescara.......: 1 - 0
Genoa - FC Inter........: 0 - 0
Fiorentina - Palermo....: 1 - 0
Chievo - Torino.........: 1 - 1
Udinese - Atalanta......: 2 - 1
Lazio - Sampdoria.......: 2 - 0
Napoli - Siena..........: 2 - 1
Parma - Bologna.........: 0 - 2
AC Milan - AS Roma......: 0 - 0

Haberin Devamı