Gazete Vatan Logo
Futbol Juventus arayı açıyor

Juventus arayı açıyor

Juventus, Roma'nın mağlubiyetle kapattığı 10. hafta sonunda, rakibiyle arasındaki puan farkını üçe çıkardı.

Juventus arayı açıyor

Serie A'nın zirvesinde geçen hafta puanları eşitlenen Juventus ile Roma arasındaki puan farkı, Juventus'un Empoli'yi deplasmanda 2-0 yenmesi, Roma'nın ise yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gittiği Napoli deplasmanından 2-0'lık skorla eli boş dönmesiyle yeniden üçe yükseldi.

Sezona istediği gibi başlayamayan ancak sonrasında yakaladığı galibiyet serisiyle üçüncü sıraya kadar yükselen bir diğer başkent takımı Lazio da, evinde Alman golcüsü Miroslav Klose'nin yıldızlaştığı gecede Cagliari'yi 4-2 yenerek, ikinci sıradaki Roma'nın 3 puan gerisinden takibini sürdürdü. Lazio, bu maçta attığı 4 gol sonrası da haftayı, 20 golle ligin en golcü ekibi olarak kapadı.

Ligde bu sezon iyi sonuçlar alarak zirveyi zorlayacağı sinyalini veren Sampdoria da, evinde ligin bir diğer flaş takımı Fiorentina'yı 3-1 ile geçerek, puanını 19 yaptı ve Lazio'nun ardından averajla 4. sırada yer aldı. Sezona şampiyonluk parolasıyla giren ancak ilk haftalarda aldığı kötü sonuçlarla zirveden uzaklaşan Napoli de, evinde lig ikincisi Roma'yı yenerek, zirveye yakınlaşmak için önemli bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Napoli ile aynı puanda olmasına karşın averajla 6. sırada yer alan Genoa, Udinese deplasmanından 4 gollü galibiyetle ayrılmaya başardı.

Son yıllarda çizdikleri istikrarsız performanslarını bu sene de sürdüren iki Milano takımından Filippo Inzaghi yönetimindeki Milan, evinde Palermo karşısında ilk yarıda art arda gelen iki gole teslim olurken, Inter ise Parma deplasmanından 2-0'lık sonuçla boynu bükük döndü.

Gol krallığı

Serie A'da 10. hafta geride kalırken Napoli'nin İspanyol futbolcusu Jose Maria Callejon, 8 golle ilk sırada yer aldı.

Callejon'u, 6'şar golü bulunan Udineseli Antonio Di Natale, Milan'ın Japon oyuncusu Keisuke Honda ve Juventus'un Arjantinli forveti Carlos Tevez ikinci sıradan takip etti.

Gol krallığı mücadelesinin 3. basamağında 5'er gole sahip Parma'dan Antonio Cassano, Lazio'dan Filip Djordjevic, Napoli'den Gonzalo Higuain, Inter'den Mauro Icardi ve Genoa'dan Alessandro Matri yer aldı.

Haberin Devamı

Ligin 10. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

Napoli-Roma: 2-0

Empoli-Juventus: 0-2

Parma-Inter: 2-0

Chievo Verona-Sassuolo: 0-0

Sampdoria-Fiorentina: 3-1

Torino-Atalanta: 0-0

Udinese-Genoa: 2-4

Milan-Palermo: 0-2

Cesena-Hellas Verona: 1-1

Lazio-Cagliari: 4-2

İTALYA SERIE A PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN