Gazete Vatan Logo
Futbol Kader günü... Tamam mı devam mı?

Kader günü... Tamam mı devam mı?

Galatasaray’da uzun süredir devam eden “Mustafa Cengiz ve yönetimi”nin ibra olup olmadığı tartışması gündemdeki yerini korurken, sarı-kırmızılılar ile yönetimin kaderi bugün belli olacak.

Kader günü... Tamam mı devam mı?

Bir yandan yeni sezon kadrosunu kurmak için hazırlanan Cengiz ve ekibi, diğer yandan da tüzük ve kanunlar gereği yeni bir seçim yapılıp yapılmamasını tartışıyor. Ancak İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bugün vereceği karar, sarı-kırmızılılar için hayati bir öneme sahip olacak.

Çünkü Galatasaray’daki ibrasızlık sonrasında yöneticilerin çeşitli mahkemelere tedbir isteğinde bulunması sonrasında şimdi karar aşamasına gelindi. İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, yöneticilerden Okan Böke’nin aldırmış olduğu tedbir kararını kaldırdı.

14. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülecek dava ise bu yönden büyük önem taşıyor. İkinci başkan Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay’ın açtığı davada, mahkeme ihtiyati tedbiri kararını kaldırırsa tüzük gereği seçim kararı alınması gerekecek. Bir ay içerisinde sandık başına gitmek için kararını vermesi gereken bugünkü yönetim de, tüzük gereği yeniden aday olamayacak.

Ancak tedbir kararı devam ederse, Mustafa Cengiz ve arkadaşları rahatlayacak ve görevlerine devam edecek.

Haberin Devamı