Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kadıköy'de dev derbi!

Kadıköy'de dev derbi!

Süper Lig’de 2017-18 İlhan Cavcav sezonunun ilk derbisinde F.Bahçe ile Beşiktaş bugün Ülker Stadı’nda kozlarını paylaşacak. İki ezeli rakip tarihlerinde 344. kez karşı karşıya gelecek.

Kadıköy'de dev derbi!

Geride kalan 5 maçta aldığı 8 puan ile 8. sırada yer alan Kanarya’nın zirve yarışına tutunmak adına taraftarları önünde sahadan galibiyetle ayrılması şart... Kartal ise 2005 yılından beri kazanamadığı Kadıköy’den bu kez 3 puanla ayrılarak makus talihini yenmek istiyor.

F.Bahçe ve Beşiktaş ezeli rekabette 344. randevuya çıkıyor. Geride kalan maçlarda F.Bahçe 130, Beşiktaş 123 galibiyet aldı. iki takım arasındaki 122 lig maçında Kanarya 45, Beşiktaş 38 kez galip geldi. Sarı-lacivertliler son 18 maçtan sadece 3’ünü kaybetti.

Kocaman 1 galibiyetle önde

F.BAHÇE ve Beşiktaş’ın teknik direktörleri arasındaki rekabette Aykut Kocaman, Şenol Güneş’e karşı galibiyetlerde 1 maç üstün. Kocaman farklı takımlarla Güneş’in ekiplerine karşı 18 maçta 7 galibiyet aldı. Güneş’in çalıştırdığı takımlar ise Kocaman’ın ekipleri karşısında 6 galibiyet elde etti.

Kocaman, F.Bahçe’nin başında, Güneş’e karşı 7 maçta sadece 1 kez kaybetti. Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başında, Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı takımlara karşı 6 maçta 2 galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Fener’in ışığı Güneş’i karartıyor

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, 29 yıllık kariyerinde 6 farklı takımla F.Bahçe deplasmanında çıktığı 19 lig maçında galibiyetle tanışamadı. 1988 yılında teknik direktörlüğe başlayan Güneş bu seride 14 yenilgi alırken, 5 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Güneş, Trabzon, Bolu, Antalya, Sakarya, Bursa ve Beşiktaş’la Kadıköy’den galibiyet çıkaramadı.

İKİ takımın son 15 sezonda yaptığı 41 resmi maçta 28 kırmızı, 231 de sarı kart çıktı. Beşiktaş’tan 17, F.Bahçe’den 11 futbolcu kızardı.

Ersin Düzen: Kader adamı Şenol Güneş

ŞENOL hoca eğer Kadıköy’ü, Porto deplasmanı gibi görür ve takımının ezberine müdahale etmezse bir tarih daha yazabilir. Kadro ve oyun gücü Beşiktaş; psikolojik, fizik ve stat gücü F.Bahçe’nin lehine. Gergin ve sert bir derbi bekliyorum. Bu yüzden akıcı, tempolu ve kaliteli bir derbi sanki hayâl gibi. Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık’a bu akşam çok iş düşecek.

Güntekin Onay: Anahtar savaşmakta

KADIKÖY’DEKİ derbilerde F.Bahçe’nin üstünlüğü tartışılmaz. Sarı-lacivertliler agresif oyunla kadrolar değişse bile derbileri kaybetmedi. Ancak bu kez çok daha yüksek özgüvene ve kadro kalitesine sahip bir Beşiktaş’la karşılaşacak. Tabii ki bu maçlarda ev sahibi olan daha avantajlı. Fakat Beşiktaş en az F.Bahçe kadar mücadele ederse kazanabilir. Şayet son yılların Kadıköy derbilerindeki istekli F.Bahçe’yi görürsek sarı-lacivertliler yine kaybetmez.

Haberin Devamı