Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kadıköy'de harika koreografi!

Kadıköy'de harika koreografi!

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Bursaspor'u konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, Benfica maçının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi Lefter Küçükandonyadis için koreografi düzenledi.

Kadıköy'de harika koreografi!

Sarı-lacivertli ekip, Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonundaki ilk maçında Bursaspor ile Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe'de teknik direktör Cocu, hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımıyla yapılan maçın ilk 11'inde şans verdiği Eljif Elmas, Alper Potuk, Nabil Dirar ve Mathieu Valbuena'yı Bursaspor karşılaşmasında yedeğe çekti. Hollandalı teknik adam, bu futbolcuların yerine ilk 11'de Josef de Souza, Andre Ayew, Barış Alıcı ve Roberto Soldado'ya görev verdi.

Sarı-lacivertli ekip, Bursaspor müsabakasına Volkan Demirel, Mauricio Isla, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Barış Alıcı, Giuliano Victor de Paula, Andre Ayew ve Roberto Soldado 11'i ile başladı.

Ayew ilk resmi maçında

Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Swensea City takımından kiraladığı Andre Ayew, sarı-lacivertli ekipteki ilk resmi maçına çıktı.

Sakatlığı nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Benfica müsabakasının kadrosunda yer almayan Ganalı futbolcu, Bursaspor karşılaşmasına ilk 11'de başladı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekipte Spor Toto 1. Lig temsilcisi Altınordu'dan transfer edilen Barış Alıcı da Bursaspor mücadelesinde ilk 11'de maça başladı.

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden kaleci Berke Özer yedekler arasında yer bulurken, Ferdi Kadıoğlu 21 kişilik müsabaka kadrosuna alınmadı.

Yeni transfer Slimani tribünde

Fenerbahçe'nin kiralık olarak kadrosuna kattığı Cezayirli futbolcu İslam Slimani, Bursaspor maçını statta takip etti.

İngiltere'nin Leicester City takımından kiralanan 30 yaşındaki forvet, kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attıktan sonra müsabakayı locadan izledi.

Lefter'in ailesine plaket

Süper Lig'de sezona adı verilen Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in ailesine plaket takdim edildi.

Karşılaşma öncesi düzenlenen ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez'in de yer aldığı törende Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Lefter'in eşi, kızları ve torunlarına plaket verdi. Ali Düşmez de aileye forma hediye etti.

Haberin Devamı

Plaketi vermeden önce taraftara seslenen Ali Koç, "Lefter Küçükandonyadis sezonunda ilk maçımız Bursaspor karşılaşması ve Küçükandonyadis ailesinin 4 kuşağını konuk etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Lefter'imizin anısına bu sezonumuzu unutulmaz kılacağız. Onun Fenerbahçe sevgisi ve aidiyeti bize kılavuz olacak. Lefter sezonunda büyük başarılar kazanmayı umuyorum. Şansımız bol yolumuz açık olsun." ifadelerini kullandı.

Lefter için koreografi

Fenerbahçeli taraftarlar, Lefter Küçükandonyadis için koreografi düzenledi.

Maç öncesi Spor Toto Tribünü'nde Lefter'in görselinin bulunduğu büyük bir pankart açılırken altında da "Rahat uyu Lefter. Şampiyon Fener" yazısına yer verildi.

Fenerbahçeli futbolcular da maç öncesi ısınmada Lefter'in fotoğrafının yer aldığı tişört giydi.

Fenerbahçe'den küfre karşı pankart

Sarı-lacivertli takım, sahaya, küfre karşı hazırlanan bir pankartla çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli futbolcular, karşılaşma öncesi ısınmaya çıkarken "Fenerbahçe büyüktür, küfür etmez." yazılı pankart taşıdı.

Ayrıca maç öncesi taraftarlar da aynı sloganın yer aldığı dövizler açtı.

Taraftardan yoğun ilgi

Fenerbahçe taraftarları, sezonun ilk maçında tribünleri doldurdu.

Yoğun ilginin gösterildiği müsabakayı yaklaşık 40 bin taraftar Ülker Stadı'nda izledi.

Ramazan Taşdemir'in hayali gerçek oldu

Ağrı'da elektrik tellerindeki güvercini kurtarmak isterken elektriğe kapılarak ellerini kaybeden 16 yaşındaki Fenerbahçe taraftarı Ramazan Taşdemir, müsabakayı statta izledi.

Fenerbahçeli İş Adamları Vakfı tarafından İstanbul'a getirilen Ramazan Taşdemir, taraftarı olduğu sarı-lacivertli ekibin maçını 1907 Tribünü'nden takip etti.

Bursaspor'da yeni transferler kadroda

Bursaspor'un yeni transferlerinden üçü ilk 11'de forma giydi.

Yeşil-beyazlı takımın yeni oyuncularından Stephane Badji, Aytaç Kara ve Allano Lima, Fenerbahçe müsabakasına ilk 11'de başladı.

Diğer transferler Tunay Torun ile Jani Atanasov ise teknik direktör Samet Aybaba tarafından yedek kulübesinde şans bekledi.

Haberin Devamı