Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kadıköy'de önce gündüz sonra gece

Kadıköy'de önce gündüz sonra gece

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta kapanış maçında Ersun Yanal'ın ilk maçında Fenerbahçe evinde BB Erzurumspor ile 2-2 berabere kaldı.

Kadıköy'de önce gündüz sonra gece

Ersun Yanal önderliğinde maçın ilk bölümüne rüzgar gibi başlayan Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda Fenerbahçe pozisyonları değerlendiremeyince kalesinde de 2 gol görünce galibiyeti kaçırdı.

Böylece Fenerbahçe ve BB Erzurumspor puanlarını 15'e yükseltti. Sarı-Lacivertliler puan tablosunda 17. sırada kaldı, BB Erzurumspor ise 16. sırada yer aldı.

Fenerbahçe ilk yarının son maçında Antalyaspor deplasmanına gidecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

90+3' BB Erzurumspor'da Thy eşitlik getiren golü takımına kazandırdı. (2-2)

70' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Andre Ayew, sol çaprazda kaleci Sehic'le başbaşa kaldı. Ayew'in vuruşunda top, kalecide kaldı.

57' Mehmet Ekici'nin yaydan vuruşu direğin dibinden auta gitti.

53' Slimani ceza sahası içinde topla buluştu ancak istediği vuruşu yapamadı.

GOL! 48' Emrah Başsan cezası sahası içinde kaleci Harun'u avladı. (2-1)

Maçın 45 dakikalık bölümü 2-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

36' Valbuena'nın yarım volesi kaleci Seric'in kucağında kaldı.

Haberin Devamı

GOL! 27' Fenerbahçe ikinci golü korner atışından buldu. Valbuena, ortayı ceza sahası içine gönderdi; Skrtel, iyi bir kafa vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

GOL! 18' Isla'nın asistinde Ayew direk dibinden kafayı vurdu ve top ağlara gitti. (1-0)

14' Erzurumspor'da Lokman Ayew'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

10' Valbuena içeriye çevirdi altı pasın önünde Slimani'nin vuruşu üstten auta gitti.

7' Ceza sahası içinde Slimani'nin vuruşu kalenin yanından auta gitti.

1' Maç başladı.

İŞTE MAÇIN İLK 11'LERİ

Fenerbahçe'nin ilk 11'i: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif, Mehmet Ekici, Ayew, Valbuena, Slimani.

BB Erzurumspor'un Fenerbahçe 11'i: Sehic, Egemen, Leo, Sunu, Taylan, Özer, Tolga, Lokman, Scuk, Erhan, Kone

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Ersun Yanal yönetiminde çıktığı ilk maçta Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la 90 2. dakikada yediği golle 2-2 berabere kalarak kötü gidişatını sürdürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe, taraftarının desteğini de alarak hızlı başladı. Sarı-lacivertliler, tamamen hakim olduğu ilk yarıyı 18. dakikada Andre Ayew, 27. dakikada da Martin Skrtel'in golüyle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda daha etkili olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 48. dakikada Emrah Başsan'la golü bularak durumu 2-1 yaptı. Konuk ekip, 90 2. dakikada Lennart Thy ile durumu 2-2'ye getirdi.

Büyük bir şok yaşayan Fenerbahçe, 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Bu skorla Süper Lig'deki galibiyet hasreti 4 maça çıkan Fenerbahçe, puanını 15'e yükseltti ve haftayı yine 17. sırada tamamladı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor da puanını 15'e çıkardı ve averajla 16. sırada yer aldı.

- Ersun Yanal'la benzer başlangıç

Haberin Devamı

Ersun Yanal, Fenerbahçe'de ikinci dönemine de ligde puan kaybıyla başladı.

Fenerbahçe Yanal ile şampiyon olduğu 2013-2014 sezonunda, ilk lig maçında Konyaspor karşısında ilk yarı 2-0 öne geçmesine rağmen ikinci yarı yediği gollerle sahadan 3-2 yenik ayrılmıştı.

Yanal'ın ikinci dönemi de benzer bir şekilde başladı ve Fenerbahçe 2-0'lık üstünlüğünü koruyamadı.

- Skrtel'den ilk gol

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Martin Skrtel, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertli takımda bu sezon 22. resmi maçına çıkan Slovak stoper, 27. dakikada şık bir kafa vuruşuyla topu filelere yollayarak bu sezonki ilk golünü kaydetti.

- Gollerden sonra "Ersun Yanal" tezahüratları

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli takımın attığı gollerden sonra yeni teknik direktörleri lehine tezahürat yaptı.

Taraftarlar, gollerin ardından "Ersun Yanal" tezahüratları yaparken, tecrübeli teknik adam da alkışla tribünlere karşılık verdi.

- Yaralanan taraftar için kan verme çağrısı

Fenerbahçe Kulübü, statta yaralanarak hastaneye kaldırılan taraftar için kan verme çağrısında bulundu.

Kulübün sosyal medya hesabından ve maçtan sonra stat hoparlörlerinden yapılan duyuruda "Maç esnasında yaralanarak Medicana Hastanesi Kızıltoprak'a kaldırılan yaralı taraftarımız için acil AB RH- kan ihtiyacı doğmuştur. Kan grubu uyumlu olan taraftarlarımızı Kartal Cevizli Kuzey Marmara Kan Merkezi'ne kan vermeye davet ediyoruz." denildi.

Haberin Devamı