Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İsabet, risk ve zevk: Sıfır

İsabet, risk ve zevk: Sıfır

Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın Kadıköy’deki mücadelesinde dağ fare doğurdu, ezeli rakipler puanları paylaştı.

İsabet, risk ve zevk: Sıfır

MERAKLA beklenen F.Bahçe-Beşiktaş derbisi futbol anlamında beklentilerin altında kaldı. Kaleyi bulan tek bir isabetli şut olmadan tamamlanan karşılaşmanın ilk 20 dakikasında oluşan tek tehdit 5’te H.Ali’nin ortaladığı topun Van Persie’yle buluşması ancak Fabri’yi geçememesiydi. Baskılı F.Bahçe, Beşiktaş’ın ileride çoğalmasına engel olurken duran toplarla aradığı golü bulmaya çalıştı. 30’da Skrtel korner vuruşu sonrası seken topu dışarı göndererek mutlak gol şansından yararlanamadı. 45’te Van Persie’nin serbest vuruşunu yine Fabri uzaklaştırdı.

BEŞİKTAŞ adına pozisyon bulamadan geçen ilk yarıda F.Bahçe rakip alandaki baskı ve duran topla yaratılan tehditlerle birlikte son bölümde gerilen sinirler kaldı.

1 PUANA RAZI BİTİRDİLER

2. yarı Volkan’la Beşiktaş’ın ceza alanında etkili olan F.Bahçe’de, 48 ve 50’de art arda Van Persie topu kale yerine auta gönderdi. Beşiktaş’ın geriye yaslandığı anlarda rakip yarı alana yığılan sarı-lacivertliler Lens’in oyuna girer girmez yarattığı tehlikeden de sonuç alamadı. Kontrataklarla tehlike yaratmaya çalışan ancak hücumda varlık gösteremeyen siyah-beyazlılar, ciddi bir gol pozisyonu vermemenin ve rakibinin duran top pozisyonlarından sonuç alamamasının avantajıyla 1 puanı kurtardı.

Haberin Devamı

RAKİP ceza alanında topla buluşma rakamlarının F.Bahçe lehine ciddi farklı olduğu maçta gol sesi çıkmaması, verimsiz maçın en belirgin kanıtı olarak kayıtlara geçti. Karşılaşmanın dominant tarafı olan ev sahibi pozisyon vermese de istediği golü atamayarak geceye 1 puana razı şekilde veda etti.