Gazete Vatan Logo
Futbol Kadın hakeme sözleri olay oldu!

Kadın hakeme sözleri olay oldu!

"Kadınların yeri evidir. Siz gidin mutfakta yemek yapın."

Kadın hakeme sözleri olay oldu!

İngiltere-İskoçya sınırında törensel bir kontluk olan Northumberland Futbol Federasyonu, kadın hakem Lucy May'e, "Kadınların yeri evidir. Siz gidin mutfakta yemek yapın" diyen başkan yardımcısı John Cummings'in görevine son verdi.

"Kadınların yeri evidir. Siz gidin mutfakta yemek yapın" dediği için 4 ay görevden men ve para cezası alan Northumberland Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı John Cummings'e bir darbe daha geldi.

John Cummings, "Hiçbir kadın benim ligimde hakemlik yapamaz" diye konuşunca federasyondan gönderildi.

John Cummings, hakem seminerinde kadın hakem Lucy May'e, "Kadınların yeri evidir. Hiçbir kadın benim ligimde hakemlik yapamaz. Siz gidin mutfakta yemek yapın" dediği için 4 ay görevden men cezası almıştı. Cezanın ardından açıklamalarının bir şakadan ibaret olduğunu, ancak fikrini savunduğunu belirten Cummings'in, Northumberland Futbol Federasyonu'nun aldığı yeni kararla, görevine son verildi.

FUTBOLDA CİNSEL AYRIMCILIĞA YER YOK

Premier League hakem komitesi başkanı Michael Oliver'ın, John Cummings'i protesto etmek için komiteden istifa etmesi, Northumberland Futbol Federasyonu'nu da harekete geçirdi. Cinsel ayrımcılığın ve seksist açıklamaların futbolda yerinin olmadığını açıklayan federasyon, itibarlarını korumak için Cummings'e teşekkür ederek görevden alındığını ve pozisyonunun savunulamaz hale geldiğini açıkladı. Lucy May'den de özür dileyen federasyon yetkililerinin aldığı bu karar İngiltere'de büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Northumberland, İngiltere-İskoçya sınırlarında bulunan bir törensel kontluk ve 2009 itibaren bir tek-seviyeli yerel idare olarak idare edilen bir yerel idare birimi olarak biliniyor.

(Hürriyet)