Gazete Vatan Logo
Futbol Kadın spiker'e hakaret yağdı!

Kadın spiker'e hakaret yağdı!

Alman spiker Claudia Neumann’ın EURO 2016 kapsamında oynanan İtalya- İsveç karşılaşmasını sunması, ‘Kadınlar futbol maçı anlatır mı?’ tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Kadın spiker'e hakaret yağdı!

Euro 2016 turnuvasında İtalya’nın İsveç’le karşılaştığı maçı ZDF televizyonu canlı verdi. Maçın spikerliğini Claudia Neumann adındaki bir kadının yapması Alman izleyiciler tarafından şaşırtıcı tepkilere neden oldu.

Seyirciler, sosyal medya hesaplarından “Kadınlar, erkek futbolunu anlatmamalı. Sinir bozucu. Yakışmıyor” gibi yorumlar yaptı. Gelen yorumlar arasında Neumann’ı tecavüzle tehdit edenlerin olduğu da iddia edildi. ‘Kadınlar maç anlatır mı?’ Türkiye’de spor spikerlerine sorduk...

‘TEPKİLER ÇOK CİNSİYETÇİ’

Spor Yazarı, Yorumcusu Gülengül Altınsay:

Hiç mantıklı bulmuyorum. Bir kadın doğumcunun önce doğurması mı gerekiyor? Bir kadın rahatlıkla maç anlatabilir. Önyargı yıkılmalı. Tepkiler çok cinsiyetçi. Ben daha önce Eurosport’ta Beşiktaş’ın bir maçını sundum, olumsuz tepki almadım.

‘BENCE DAHA GÜZEL’

Spor Yazarı Osman Tanburacı:

Bir kadın erkek çocuk doğurup; futbolcu oluyorsa o çocuk, kadın da o çocuğun maçını anlatabilir, çok doğal. Bizdeki futbol anlatanlardan belki çok daha başarılıdır o kadın ve alkışa değerdir. Bir erkek maçı anlatıyorsa, abuk subuk anlatıyorsa, durduk yere heyecan vermek için, bir hanımefendinin ağzından maçı dinlemek bence çok daha güzel; becerebiliyorsa eğer!

Haberin Devamı

‘KABUL GÖRMESİ KOLAY OLMUYOR’

Spiker, Spor Yazarı Okay Karacan:

Futbol spikerliği, bugüne kadar erkek sesiyle özdeşleşmiş, erkek dünyasının oyunu olmuş. Kadınlar son 20 yıldır futbol yorumculuğu, spikerliğinin içinde. Hem futbolun, hem de futbol izleyicilerinin DNA’sında erkekler var. Kabul görmesi kolay olmuyor. Ben, kadınların futbol anlatmasını tercih edenlerdenim.

‘ERKEK OLMAYA GEREK YOK’

Spiker Semahat Özdoğan:

Türkiye’de ilk futbol maçı anlatan kadınım. Futbolseverler tarafından olağanüstü sempatiyle karşılaştığım için bu duruma çok şaşırdım. Bu, fanatizmin aşırı ucu bana göre. Maç anlatmak için erkek olmaya gerek yok. Erkek anlatıcıların içinde de eleştirilenler çok fazla. Size emanet edilen mikrofona, özen gösterip, dinleyiciye saygı göstermek gerekiyor.

(Habertürk)