Gazete Vatan Logo
Futbol Kadrolarını koruyamadılar

Kadrolarını koruyamadılar

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüpleri, geçen yıl kendilerine başarıyı getiren kadrolarını yeni sezon öncesi korumayı başaramadı.

Kadrolarını koruyamadılar

İspanya'da Atletico Madrid ve Sevilla, Hollanda'da Feyenoord ile İngiltere'de Southampton gibi takımlar, geçen sezon yakaladıkları başarılı performansta başrol oynayan isimleriyle yollarını ayırdı. Atletico Madrid'de Diego Costa, Sevilla'da Ivan Rakitic, Southampton'da kaptan Adam Lallana, Feyenoord'da Graziano Pelle, kulüplerin en önemli kayıpları olarak göze çarptı.

Önemli kayıpların yanı sıra Southampton ve Feyenoord, teknik direktör değişikliğine de gitmek zorunda kaldı.

ATLETICO ASLARINI KAYBETTİ

İspanya Birinci Futbol Ligi'ni (La Liga) şampiyon tamamlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Atletico Madrid, başarıyı yakalamasını sağlayan önemli oyuncularını yeni sezon öncesi elinden çıkarmak zorunda kaldı.

Madrid ekibi, golcü futbolcu Diego Costa başta olmak üzere kaleci Thibaut Courtois ve savunmacı Filipe Luis'i UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde elediği Chelsea'ye kaptırdı. Teknik direktör Diego Simeone yönetimindeki Atletico Madrid, sezon içinde rotasyonda kendisine yer bulan Diego'yu Fenerbahçe'ye, Adrian'ı Porto'ya, David Villa'yı ise New York City'ye gönderdi ve bu transferler karşılığında yaklaşık 70 milyon avro transfer bedelini kasasına koydu. Buna karşın adı birçok takımla transfer söylentilerine karışan milli futbolcu Arda Turan, Atletico Madrid'de kaldı.

Haberin Devamı

Atletico Madrid şampiyonluğa ulaşıp tarihi bir başarıya imza attığı sezonun ardından as oyuncularını kaybetmesine rağmen iddiasını koruyacağının sinyallerini vererek birçok yeni isimle anlaştı. Hareketli bir transfer dönemi yaşayan başkent temsilcisi, Real Sociedad'dan Antoine Griezmann, Bayern Münih'ten Mario Mandzukic, Benfica'dan Jan Oblak, America'dan Raul Jimenez, Granada'dan Guilherme Siqueira, San Lorenzo'dan Angel Correa, Getafe'den Miguel Angel Moya, Malaga'dan Jesus Gamez ve Zenit'ten Cristian Ansaldi'yi toplamda yaklaşık 100 milyon avro bedelle kadrosuna kattı.

SOUTHAMPTON KASASINI DOLDURDU

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton, transfer döneminin en karlı takımları arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Sezon öncesi teknik direktör Mauricio Pochettino'nun görevden ayrılmasıyla Ronald Koeman ile anlaşan Southampton, şimdiden 5 as futbolcusuyla yollarını ayırdı. Ligi 8. sırada tamamlamasını sağlayan kadrosundan Dejan Lovren, Rickie Lambert ve Adam Lallana'yı Liverpool'a, Luke Shaw'u Manchester United'a, son olarak da Calum Chambers'ı Arsenal'a gönderen Southampton, bu transferlerden yaklaşık 120 milyon avro gelir elde etti.

İngiliz ekibi buna karşılık Feyenoord'dan Graziano Pelle, Celtic'ten Fraser Forster, Hull City'den Shane Long, Inter'den Saphir Taider, Chelsea'den Ryan Bertrand, Steaua Bükreş'ten Florin Gardos ve Twente'den Dusan Tadic'i yaklaşık 60 milyon avro karşılığında transfer etti.

FEYENOORD KAN KAYBETTİ

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) takımlarından Feyenoord, sezon öncesi teknik direktörü Ronald Koeman'ın yanı sıra 2014 FIFA Dünya Kupası'nda başarılı performans sergileyen milli oyuncularını kaybetti.

Kaybettiği isimlerin yerini dolduramayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş'a elenen Hollanda temsilcisi, iyi sinyaller vermedi.

Haberin Devamı

Feyenoord'da üç sezon boyunca görev yaptığı Feyenoord'u orta sıralardan kurtararak tekrar şampiyonluğa oynar bir hale getiren Koeman, takımdan ayrılarak Southampton'ın başına geçti. Feyenoord'da Koeman'ın yerine teknik direktörlük koltuğuna, 51 yaşındaki bir başka Hollandalı çalıştırıcı Fred Rutten oturdu.

Geçen sezon forma giydiği 33 maçta 26 gol kaydeden Pelle, Feyenoord'un oyuncu havuzunda yaşadığı en önemli kayıp olarak dikkati çekiyor. Pelle'nin ardından gol yollarında en fazla katkı sağlayan isimler Jean-Paul Boetius ve Lex Immers ise takımdaki yerini koruyor.

Hollanda temsilcisinin diğer önemli kayıpları da savunmada görev yapan milli oyuncular Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Stefan de Vrij olarak göze çarpıyor. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncü olan Hollanda Milli Takımı'nın da kadrosunda yer alan Martins Indi Portekiz'in Porto, Janmaat, İngiltere'nin Newcastle United, de Vrij ise İtalya'nın Lazio takımına transfer oldu. Feyenoord bu transferler karşılığında yaklaşık 30 milyon avro kazandı.

Haberin Devamı

Rotterdam ekibi teknik direktörü ve as oyuncularını kaybettiği sezonun ardından Colin Kazım Richards, Khalid Boulahrouz, Türk asıllı Bilal Başacıkoğlu ve Luke Wilkshire ile altyapıdan Lucas Woudenberg, Wessel Dammers, Rick Karsdorp, Rodny Lopes Cabral ile Warner Hahn'ı takıma dahil etti.

SEVILLA KADROSUNDA REVİZYONA GİTTİ

Geçen yılı UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuyla noktalayan İspanyol ekibi Sevilla, yakalanan başarının ardından yeni sezon öncesi kadrosunda büyük değişiklik yaşayan takımlardan biri oldu.

Unai Emery teknik direktörlüğünde geçen sezon kötü bir başlangıç yapsa da toparlanarak Avrupa'da kupa kaldıran ve ligi 5. bitiren Sevilla, en önemli kozu Hırvat Ivan Rakitic'i Barcelona'ya gönderdi. Rakitic ile birlikte takımdan ayrılan Alberto Moreno, Alberto Botia ve Diego Perotti, kulübe yaklaşık 40 milyon avroluk gelir sağladı. Sevilla'da kiralık olarak top koşturan Stephane Mbia ve Marko Marin gibi önemli isimler ise takımlarına döndü.

Endülüs ekibi, doğrudan ilk 11'de görev yapan bu isimlerin yerini, mütevazı transfer ücretleriyle kadrosuna dahil ettiği Grzegorz Krychowiak, Aleix Vidal, Nicolas Pareja, Daniel Carriço, Alejandro Arribas, Mariano Barbosa, Denis Suarez ve Iago Aspas ile doldurmaya çalışacak.