Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kadrosu avantajı - Üst üste yenilemez

Kadrosu avantajı - Üst üste yenilemez

Güntekin Onay ve Ersin Düzen, Beşiktaş ile F.Bahçe'nin hafta sonu oynadığı maçın ışığında bugün nasıl bir derbi beklediklerini yazdılar.

Kadrosu avantajı - Üst üste yenilemez

GÜNTEKİN ONAY - KADROSU AVANTAJI

"Rövanşlı bir maç olduğu için iki taraf da emniyetli bir oyunu tercih edecektir. Ayrıca bir önceki derbide görev almayanlar şans bulacaktır. Bu açıdan bakınca da Beşiktaş daha şanslı.”

KUPA maçı, lig maçının aksine daha düşük ve durağan bir tempoda geçer. İşin ucunda puan olmadığı için rövanşlı bir karşılaşma olduğu için iki taraf da özellikle de F.Bahçe, emniyetli bir oyunu tercih edecektir. Ayrıca iki takım da bir önceki derbide görev almayan bazı oyuncularına şans verecektir.

BEŞİKTAŞ bu açıdan bakınca daha şanslı. Daha geniş ve kaliteli bir kadroya sahip. İlk derbide oynamayan Talisca, Oğuzhan, Pepe, Lens, oyuna sonradan giren Negredo ve Caner gibi oyunculara sahip. Evinde oynamanın getirmiş olduğu itici güç ve avantaj da siyah-beyazlıların lehine olacaktır.

AYKUT Kocaman, nisandaki rövanşa taşıyabilmek için tedbirli bir anlayışla takımını sahaya sürecektir. Ben Beşiktaş’ın lig derbisinde olduğu gibi çok yüksek tempoya ulaşmadan pasa dayalı bir oyunla maçı kontrolünde tutacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

ERSİN DÜZEN - ÜST ÜSTE YENİLEMEZ

“F.Bahçe’nin arka arkaya iki derbi kaybetmesi camiada var olan huzursuzluğu alevlendirir. Aykut Hoca daha fazla baskı altına girer. Bu yüzden daha dirençli olmalarını bekliyorum.”

LİG maçına göre heyecanı ve tansiyonu daha düşük bir derbi bekliyorum. Kadro seçimleri önemli olacak. İki hoca da bazı değişiklikler yapacaklarını söylediler. Bu da doğal olarak oyunu etkileyecektir.
F.BAHÇE’NİN üst üste iki derbi kaybetmesi, camiada var olan huzursuzluğu alevlendirecektir. Aykut Hoca daha fazla baskı altına girecektir. Bu yüzden sarı-lacivertlilerin pazar günkü maça göre daha mücadeleci ve dirençli bir futbol ortaya koyacağı kanaatindeyim.
PEPE ve Talisca’nın dönüşü Beşiktaş’a ekstra güç katacak. Şenol Güneş kendi oyun felsefesinden asla vazgeçmez. Sahaya hangi 11 çıkarsa çıksın, hücum eden ve tribünlerle beraber rakibin üstüne giden bir Beşiktaş bekliyorum. Moralli takım, son derbideki futbolun bir benzerini ortaya koymaya çalışacak.
LİGDEKİ derbiye kıyasla kupa maçına iki takım tam tersi psikolojiyle çıkacak. Bu randevuda beraberlik olasılığı daha ağır basıyor.

Haberin Devamı