Gazete Vatan Logo
Basketbol Kaf Kaf galibiyetle veda etti

Kaf Kaf galibiyetle veda etti

THY Avrupa Ligi C Grubu 10. ve son hafta maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora'yı 83-81 yendi.

Kaf Kaf galibiyetle veda etti

İki takımın da daha önce gruptan elenmesi ve yollarına ULEB Avrupa Kupası'nda devam etmesi kesinleşmişti. Pınar Karşıyaka, bu sonuçla grubu 3 galibiyetle 5. sırada tamamladı. Polonya ekibi ise 8. yenilgisini alarak, grubu son sırada bitirdi.

İlk çeyrekte iki takımda hücumda rahat sayılar buldu. Gabriel ve Kenan Sipahi'nin etkili performansıyla Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 24-20 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Justin Carter ve Palacios'la sayılar üreten İzmir temsilcisi, alan savunmasına karşı rahat basket bulunca 18. dakikada farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 32-45. Çeyrek sonunda üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, soyunma odasına 49-36 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte tempolu oyununu sürdüren konuk ekip, 24. dakikada farkı 14'e yükseltti: 45-59. Bu dakikadan sonra toparlanan ev sahibi ekip Ponitka'nın skorer oyunuyla farkı kapatarak, çeyreği 2 sayı geride tamamladı: 61-63.

Son çeyrek karşılıklı basketlere sahne olurken 36. dakikayı Pınar Karşıyaka 73-69 önde geçti. Son bölümde taktik faullerde hata yapmayan Pınar Karşıyaka, sahadan 83-81 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Galibiyetle grubunu 5. sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka yoluna ULEB Avrupa Kupası'nda devam edecek. İzmir ekibinin bu kupada son 32 turundaki rakipleri, K Grubu'nda bir başka Türk ekibi Trabzonspor Medical Park'ın yanı sıra İtalyan takımlar Dolomiti Energia ve Grissin Bon Reggio Emilia oldu.