Gazete Vatan Logo
Kayseri Spor Kafkas'a en az 8 puan lazım

Kafkas'a en az 8 puan lazım

Kayserispor Teknik Direktörü Kafkas, "İlk yarı sonuna kadar en az 8 puan almalıyız" dedi.

Kafkas'a en az 8 puan lazım

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sezon başından beri zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Şu anda tek sıkıntımız, girdiğimiz pozisyonları gole çevirememek. İlk yarıda kalan lig maçlarımızı ve kupadaki maçları kazanıp, ikinci yarıda kendimize orta sıralarda bir yer bulmak istiyoruz" dedi.

Kafkas, ilk yarı bitinceye kadar en az 8 puan hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne, futbol şube sorumlusu Ahmet Yıldız ile birlikte ziyarette bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sarı kırmızılı ekibe başkan Recep Mamur ile yapacakları görüşmeden sonra, devre arasında yapacakları takviyeleri belirleyeceklerini söyledi. KGC Başkanı Metin Kösedağ'a imzalı bir forma veren Kafkas, Benfica'dan alınan orta sahadaki Lopes Da Silva'ya, Biseswar daha formda ve çok amaçlı yararlandığı için şans veremediğini, Yakubu'nun ise fiziksel açlığı bulunduğunu belirtti.

Tecrübeli teknik adam Kafkas, şunları söyledi;

"Süper Lig'e nasıl bir kadro ve nasıl bir dönemde başladığımızı biliyorsunuz. Başkanımız Recep Mamur'un tecrübesi ve özverisi olmasaydı şimdi başka yerlerde olurduk. Zor bir süreçten geçiyoruz. Şu anda en büyük noksanımız bulduğumuz pozisyonları gole çevirememek. O nedenle an az 6 puan kaybettik. Kasımpaşa maçı öncesi noksanımız yok. Moralimiz yerinde. Lig ve Kupa maçlarını göz önüne alarak, fiziksel yüklemeler yaptık. Kasımpaşa takımı ligdeki dört büyüklerden sonra en dişli ve başarılı bir kadroya sahip. Ama, bizim bu maçı mutlaka kazanmamız gerekli. Bildiğiniz gibi biz puanları içerden çok dışarıda kazanan bir takımız. Bunu kırmak evimizde galip gelmek istiyoruz. Ligin ilk yarısı tamamlanana kadar en az 8 puan daha almamız gerekli. Ama, ne kadar puan alabiliriz bunu bilemem. Bu yapıyı, oyun şeklini muhafaza etmemiz gerekli. Hedefimiz ikinci yarıda kendimizi orta sıralara atarak, tehlikeli bölgeden uzaklaşmaktır."

Haberin Devamı

Tolunay Kafkas, devre arasında oyuncu takviyesi konusunda hangi mevkilere transfer yapılacağını kulüp başkanı Recep Mamur ile görüştükten sonra şekillendireceğini, bu konuda hazırlıkları olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Takıma elbette takviye gerekiyor ama kulübümüzün mali durumu da ortada. Bu konuda ön hazırlığımız var. Başkanımızla görüşüp, gerekeni yapacağız. Bu elbette kendi ölçeğimize göre olacak. İbrahim Dağaşan başta olmak üzere bazı oyunculara kulüp bulmasını istememize gelince, bizim prensiplerimiz ve ilkelerimiz var. Hiç kimse oyuncusunu durup dururken göndermek istemez. Bu ayrılıklar her takımda olur. Konu ,verimsizlikle ilgilidir."

Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Yıldız da sarı kırmızılı ekibin sezonu 8 oyuncuyla ve mali güçlüklerle açtığına dikkat çekerek, "Bunu üzerine basa basa söylüyorum, kulüp başkanımız Recep Mamur'un maddi ve manevi desteği ve sahiplenmesi olmasaydı, Kayserispor çok sıkıntılar çeker, çok gerilerde olurduk. Ne yazık ki, il yöneticileri, sanayiciler den maddi konuda destek alamıyoruz. Kulüp tamamen başkanın sırtında gidiyor. Kulüpleşme ve kurumsal anlamda önde, parasal ve puansal açıdan gerideyiz. Bunun bilincindeyiz. Şartları iyileştirmenin peşindeyiz" dedi.

Haberin Devamı