Gazete Vatan Logo
Kayseri Spor Kafkas, genç oyunculara dikkat çekti

Kafkas, genç oyunculara dikkat çekti

Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kafkas, genç oyunculara dikkat çekti

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Türkiye Süper lig takımlarının yerli ve genç oyunculara önem vermesi gerektiğini söyledi. Kafkas, "Genç oyuncular yetişmeli. Büyük yatırımlar yapmalıyız. Ondan sonra, yetiştiremediğimiz ve eksik kalan yerlere, dışarıdan yabancı transferler yapılabilir. Onun için yabancı sayısının sınırlı ya da sınırsız olması çok mantıklı değil "dedi.

Ligin ilk haftasında karşılaşacakları Osmanlıspor maçı hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Teknik Direktör Kafkas, zorlu bir lig geçireceklerini, ancak süper ligdeki takımlar arasında büyük kopmalar olmayacağını ifade etti. Kafkas, şunları söyledi:

"Bugün Trabzonsporlu Zeki'yi de aramıza katık. Bizim için değerli ve önemli bir oyuncu. Lig artık başlıyor. Şakası yok. Olabildiğince iyi hazırlanmaya çalıştık. Bütün sıkıntılarımıza rağmen iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Onlar da tıpkı bizim gibi lige yeni çıkan bir takım. Umuyorum zevkli ve çekişmeli geçer. Samba Sow'un 3 hafta cezası ve ufakta bir sakatlığı var. Ayak kemiğinde ödem var. Onun dışında çok şükür tamız. Türkiye ligi, bu sene çok zor bir lig olur. 4 büyükler çok ciddi transferler yaptı. Ancak, onların altındaki takımlarda pek kopma olacağını zannetmiyorum ve ligin son haftasına kadar, Avrupa'ya gitmeye ve küme düşmeye oynayacak takımlar, büyük çekişme içine girerler."

Haberin Devamı

Yabancı oyuncu sayısının, sınırlı veya sınırsız olmasının çok mantıklı olmadığını ve yerli oyuncuların yetiştirilmesini gerektiğini vurgulayan Kafkas, şöyle konuştu: "Daha önce de yabancı oyunlarla ilgili şunu ifade etmeye çalıştım. Öncelikle kendi insanımıza değer vereceğiz. Genç oyuncular yetişmeli. Büyük yatırımlar yapmalıyız. Önce kendi çocuğumuzu oynatmak için gayret sarf edeceğiz. Onlara doğru eğitim vereceğiz. Ondan sonra, yetiştiremediğimiz ve eksik kalan yerlere dışarıdan yabancı transferler yapılabilir. Onun için yabancı sayısının sınırlı ya da sınırsız olması çok mantıklı değil. Yeterli ya da yetersizliği tartışmak lazım. Önce bizim oyuncularımızı, tıpkı üst seviyedeki oyuncu modeline uygun şekilde yeterli biçimde eğitmemiz ve yetiştirmemiz gerekiyor."

Haberin Devamı