Gazete Vatan Logo
Kayseri Spor Kafkas ile yollar ayrıldı

Kafkas ile yollar ayrıldı

Kayserispor'da Tolunay Kafkas dönemi sona erdi.

Kafkas ile yollar ayrıldı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollar ayrıldı.

Kulüp başkan vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kafkas'tan gelen görevden ayrılma talebinin yönetim kurulunca kabul edildiğini bildirdi.

Sadece 8 ay sürdü!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da sözleşmesi karşılıklı feshedilen teknik direktör Tolunay Kafkas'ın, sarı-kırmızılı kulüpteki görevi yaklaşık 8 ay sürdü.

Kayserispor'da 2007-2010 yılları arasında görev alan Kafkas'a, 2015-2016 sezonu başında PTT 1. Lig'i şampiyon tamamlayarak yeniden Spor Toto Süper Lig'e dönen takım emanet edildi.

Kayserispor, Kafkas yönetiminde bu sezon geride kalan 23 haftada 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak, beklentileri karşılayamadı.

23. hafta sonunda topladığı 23 puanla 15. sırada bulunan ve küme düşme hattına yaklaşan Kayserispor'da Kafkas, son haftalarda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle taraftarlar tarafından eleştiriliyordu.

Kafkas, yönetiminde ligde hedeflenen başarıya ulaşamayan Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da son 16 turunda Fenerbahçe'ye elenmişti.

Haberin Devamı

Yerel basın: Kafkas Zeki Yavru'yu dövmek istedi

Öte yandan yerel basının iddiasına göre Tolunay Kafkas dün idmanda Zeki Yavru'yu dövmek istedi. Yöneticiler Kafkas'a tepki gösterince idmanı bırakan tecrübeli teknik adam istifasını verdi.

Taraftardan açıklama

Kayserispor'un antrenmanında yaşanan gerginlik taraftarı üzdü. Kayserispor taraftarları yazılı açıklama yaparak olaya tepki gösterdi.

"Bugün yapılan antrenmanda teknik direktörümüz Tolunay Kafkas ve oyuncularımız Zeki Yavru, Marko Simic ve Mustafa Akbaş arasında çıkan ve neredeyse yumruklaşmaya varan tartışmanın haberi ne yazık ki gündemimize bomba gibi düşmüştür. Hocamız Tolunay Kafkas, duygularıyla hareket eden bir insandır. Bunun farkındayız lakin bu huyu kendini amatörce hatalara sevk etmektedir. Kayserispor'u ne kadar sevdiğini biliyoruz ve bundan dolayı kendine her zaman destek olduk. Takımımızın içinde bulunduğu şu sıkıntılı günlerde de birlik ve beraberlik adına elimizden gelen her şeyi yapmakla meşgulüz.

Haberin Devamı

Böylesi bir ortamda hocamızın yaptığı bu amatörce davranış nedeniylede şaşkınız. Bize göre, hayatını bu işi profesyonel olarak yaparak idame ettiren bir insanın böylesi amatörce davranışları yanlıştır. Kaldı ki “Artık yeter. Canıma tak etti. Bunlarla uğraşamam. Bırakıp gideceğim, olacak bitecek” cümlelerini kurmakla bizim desteklerimizi de kırabilecek tasarrufta bulunmuştur. Gitmek isteyen hiç kimseyi camianın içinde tutamayız. Kayserispor camiası büyük bir camiadır ve böylesi polemiklerle huzursuzluk ortamının yaşanmaması gerekir. Hocamızdan ve oyuncularımızdan isteğimiz birlik ve beraberlik