Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kanarya Avrupa'da bir başka

Kanarya Avrupa'da bir başka

Ligde oynanan maçın ardından Lynetta Kizer krizi ile birbirine giren F.Bahçe ile G.Saray kozlarını Kadınlar Euroleague’de paylaştı

Kanarya Avrupa'da bir başka

İlk periyodu sarı-lacivertliler (18-17) ilk yarıyı ise G.Saray (28-27) önde bitirdi. 42-41 Aslan’ın üstünlüğü ile başlayan son çeyrekte F.Bahçe son hücumları etkili kullanıp sahadan 57-56 galip ayrıldı

EV sahibi F.Bahçe Euroleague liderliğini sürdürmek, G.Saray da ilk 4’teki yerini sağlamlaştırmak için kazanmak istediği, Avrupa arenasındaki bir Türk derbi gecesiydi.
FIRTINA gibi başlayıp 10 sayılık üstünlüğü yakalayan F.Bahçe’ye cevap moladan sonra geldi. G.Saray, Dubljevic’i 4 numaraya çekip farkı kapattı.
F. Bahçe ilk 20 dakikada sahadaki en etkili dizilişini arayıp durdu. Belli dönemlerde Quanitra ve Lavander’i rakibinin boyalı alanında topla buluşturarak skor üstünlüğü sağlayan F.Bahçe, kısıtlı dış şutu olan oyuncuların olduğu beşlerle sahada kaldığı dakikalarda hücumdaki üstünlüğünü kaybetti. G.Saray ise yardımlaşmalı savunması ve Dubljevic-Nevriye ikilisinin sayı katkılarıyla skorda öne geçtiği dakikalar oldu.
37’DE Martinez’in sayısıyla skor 51-51 eşitlendi. Kısalarından gerekli hücum performansını alamayan G.Saray, kırılma sürecinde son 3 dakikada kaderi değiştirecek skoru bulamamasına rağmen son 13 saniyede 56-53 iken Lyod’un 3 sayılık şutu sayı olmadı.
11 gün önce oynanan G.Saray maçından iki ders çıkaran F.Bahçe koçu Dikeoulakos molalarını kritik anlara sakladı. Ayrıca karar anında Quigley ‘i oyunda tutarak derbiyi kazanmayı bildi. Quigley 4.çeyrekteki 8 sayı 2 asist ile galibiyete imzayı atan oyuncuydu.
SIFIR NOKTASINA DÖNÜŞ
FIBA’NIN bu maça en iyi baş hakemlerinden, Euroleague (ULEB) tecrübesi olan Polonyalı hakemi ataması derbinin sağlıklı geçmesini etkileyen unsur olması kadar, iki takım oyuncularının sadece basketbol oynamak istemeleri sevindiriciydi.. Geçen sene aynı salonda iki büyük kulübümüzün yöneticilerinin protokolde yan yana seyrettiği maçtan yine sıfır noktasına geri döndük. Acı bir ders almadan kulüplerin dostum, dostsun, dostuz diyebilmelerini umut ediyorum.

Haberin Devamı