Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kanarya finale çıkıyor!

Kanarya finale çıkıyor!

Aykut Kocaman bugünkü maça şampiyonluk yarışında ‘ya tamam ya devam’ gözüyle bakıyor. Neto, Giuliano ve Şener’in iyileşmesiyle eli güçlenen deneyimli çalıştırıcının planı rakibi önce durdurup sonra vurmak olacak.

Kanarya finale çıkıyor!

SPOR Toto Süper Lig’in son 2 haftasında 2, son 4 haftasında ise 3 beraberlik alan F.Bahçe bugün lider Medipol Başakşehir ile deplasmanda çok kritik bir maça çıkacak. Şampiyonluk yarışında Aykut Kocaman’ın deyimiyle ‘finale’ çıkacak olan sarı-lacivertlilerde Janssen, İsmail ve Skrtel sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler ancak diğer taraftan Neto, Giuliano ve Şener’in iyileşmeleri başarılı hocanın elini güçlendirdi.

KOCAMAN’IN bugünkü mücadeledeki stratejisi rakibi önce durdurup sonra vurmak olacak. Deneyimli çalıştırıcının, kulübedeki en önemli kozları Valbuena ve Giuliano olacak. İki önemli yıldızını karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında sahaya sürüp maçta galibiyeti getirecek hamleyi yapmayı düşünen Kocaman, Medipol Başakşehir’in pas trafiğini önde baskı yaparak bozmayı amaçlıyor.

SON GALİBİYET 2010 YILINDA

ÖTE yandan Kanarya, 5 puan geriden takip ettiği Medipol Başakşehir’i deplasmanda yenmekte zorlanıyor. Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında ligdeki son deplasman galibiyetini 27 Kasım 2010’da 1-0’lık skorla almıştı. Bu karşılaşmadan sonra deplasmanda oynanan 5 müsabakadan F.Bahçe, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle ayrıldı. Ayrıca Kanarya, turuncu-lacivertlilerin yeni stadında oynadığı 4 resmi maçı da kazanamadı. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda bugüne dek iki takım Süper Lig’de 3, Türkiye Kupası’nda ise 1 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Medipol Başakşehir 2 galibiyet alırken 2 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Soldado ve Hasan Ali sınırda
F.BAHÇE’DE sol bek Hasan Ali Kaldırım ve İspanyol santrfor Roberto Soldado kart sınırında. İki oyuncu bugün oynanacak Medipol Başakşehir karşılaşmasında kart görmeleri durumunda 22. haftadaki Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecekler.
ElIa kadroda
MEDİPOL Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sakatlığınıatlatan ve hafta içinde takımla antrenmanlara başlayan Eljero Elia’yı maç kadrosuna dahil edecek. Deneyimli çalıştırıcı, karşılaşma içinde 30 yaşındaki Hollandalı kanat oyuncusunu sahaya sürebilir.
Fernandao dalya hazırlığında
F.BAHÇE’NİN Brezilyalı santrforu bugün Medipol Başakşehir karşısında forma giyerse Süper Lig’de 100. maçını oynayacak. Bursaspor’a 2013-14 sezonun devre arasında kiralık olarak gelerek Türkiye macerasına başlayan Sambacı, 99 Süper Lig müsabakasında tam 50 kez fileleri havalandırdı.
Emre cezalı
MEDİPOL Başakşehir’in tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu, bugünkü F.Bahçe maçında cezalı olduğu için forma giyemeyecek.
Mossoro belirsiz
SPOR Toto Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Medipol Başakşehir’in Brezilyalı yıldızı Marcio Mossoro sakatlığını tam olarak atlatamadı. Tecrübeli ofansif orta sahanın mücadelede forma giyip giyemeyeceği maç saatinde netlik kazanacak.

Haberin Devamı