Gazete Vatan Logo
Futbol Kanarya üçlü peşinde

Kanarya üçlü peşinde

Fenerbahçe gelecek sezon için üç Güney Amerika´lı yıldızı takibe aldı.

Arjantinli Otamendi’yi defansa, Brezilyalı Giuliano’yu orta sahaya yerleştirmeyi planlayan sarı lacivertliler, forvet hattı için de Maicon’u düşünüyor. Üçü de çok genç olan oyuncuları, M.United ve Barcelona gibi dev kulüpler de takip ediyor.

Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Güney Amerikalı üç genç yıldızın peşine düştü. Futbolcu izleme komitesinin başında bulunan teknik direktör Cristoph Daum’un oğlu Marcel Daum’un tespit ettiği oyuncular sadece sarı lacivertlilerin değil Avrupa’nın dev kulüplerinin merceğinde. Fenerbahçe’nin radarına giren üç futbolcunun özellikleri şöyle:

Otamendi: Savunmacı

Fenerbahçe’nin defans hattına düşündüğü futbolcu, Velez Sarsfield takımında forma giyiyor. 22 yaşındaki savunmacı Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Diego Armando Maradona’nın da gözdesi. Bu transferi Dünya Kupası öncesi bitirmek isteyen sarı lacivertlilerin önündeki tek engel yüksek bonservisi. Bu oyuncu için Avrupa kulüplerinden de teklifler alan Velez Sarsfield, 5 milyon Euro talep ediyor. 1.78 metre boyundaki Otamendi’nin en önemli özellikleri süratli ve sert oynaması.

Giuliano: Alex’e alternatif

Asıl adı Giuliano Victor de Paula olan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, Güney Amerika 20 Yaşaltı Şampiyonası’nda keşfedildi. Internacional takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu, Alex De Souza’ya alternatif olarak düşünülüyor. 33 yaşına gelen Alex’in en fazla bir sezon daha tam verimle oynayabileceğini göz önüne alan sarı lacivertliler, fiyatı fazla yükselmeden Giuliano’yu almayı planlıyor. Alex’in doğduğu şehir olan Curitiba’da dünyaya gelen genç futbolcuyla Manchester United ve Barcelona da ilgileniyor.

Maicon: Süratli forvet

Brezilya’nın Fluminense takımında oynayan 20 yaşındaki futbolcu, forvette görev yapıyor. Son derece süratli ve teknik. Aslında geçtiğimiz ocak ayında alınması düşünülüyordu. Ancak, biraz daha tecrübe kazanması için transferi sezon sonuna bırakıldı. Yabancı sınırlaması kalktığı anda ilk olarak bu oyuncuyla temasa geçilecek.

Avrupalı futbolcuları Kartal ve Sofuoğlu izliyor

GÜNEY Amerika’daki genç oyuncuları Marcel Daum’a izleten Fenerbahçe yönetimi, Avrupalı yetenekler için de ayrı bir ekip kurdu. Eski futbolculardan İsmail Kartal ve Turhan Sofuoğlu, sarı lacivertli kulüp adına Avrupa’da oyuncu taraması yapıyor. Sık sık Avrupa’ya giderek araştırma yapan Kartal ve Sofuoğlu, öncelikle sözleşmeleri bu sezon bitecek futbolcuları izliyor.

Haberin Devamı