Gazete Vatan Logo
Futbol Kaptan bırakıyor!

Kaptan bırakıyor!

Tecrübeli oyuncu kesin kararını verdi

Kaptan bırakıyor!

BURSASPOR kaptanı Ömer Erdoğan, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı. Tecrübeli oyuncu, "Futbolu bırakmak için çok sebebim var" diye konuştu.

Ömer Erdoğan, takım arkadaşı serdar Aziz ile Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, yakın arkadaşı Gençlerbirliği ve Denizlispor’da forma giyen Hakan Biçici’nin trafik kazası geçirdiği haberini aldığını belirterek, ”Çok üzücü bir haber aldım. Hayati tehlikesi varmış. Allah şifa versin. Geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” diye konuştu.

Medical Park Antalyaspor maçı öncesi ilk yarının son 6 maçından iyi sonuçlar alarak devreye iyi bir yerde bitirmek gibi bir hedeflerinin bulunduğunu söyleyen Ömer, ancak kendi saha ve seyircileri önünde 1-1’lik skorla aldıkları beraberliğin tüm planlarını bozduğunu bildirdi.

Ömer, Akhisar Belediyespor ile hafta sonu deplasmanda oynayacakları maçı çok önemsediklerini vurgulayarak, ”Kalan maçları kayıpsız kapatıp ilk yarıyı hedeflediğimiz ve hak ettiğimiz yerde bitirmek istiyoruz. Bunu başarabilecek güçteyiz. Son haftalarda iyi futbol oynuyoruz. Zaman zaman skora yansıtamadığımız maçlar oldu ama bütün maçlarda kazanmaya yakın taraf bizdik. Şanssız goller yedik, şanssız puanlar kaybettik ama olumlu futbol önümüzdeki maçlar için bize umut veriyor” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, ”Hem Bursaspor hem de rakipleri haftayı puan kayıplarıyla kapattı. Zirve yarışında da fark açılmadı. Bu çerçevede Bursaspor’un zirve şampiyonluk şansı nedir?” sorusuna Ömer Erdoğan, ”Bu sene çok ilginç bir lig yaşanıyor. Tüm takımlar puan kaybediyor. Biz şampiyonluk yarışında yer almak istiyoruz. Son 5 maçı kayıpsız kapatırsak ikinci yarıya zirve yarışı için farklı bir motivasyonla çıkarız. İlk yarının sonuna kadar zirve ile aramızdaki puan farkını minimuma indirmek istiyoruz” yanıtını verdi.

Tecrübeli futbolcu, ”Bursaspor maçlarda skor üstünlüğünü ele alıyor ancak ikinci yarılarda özellikle ilk 10 dakikada gol yiyor. Devre arasında soyunma odasında neler oluyor?” sorusu üzerine ise ”Son Medical Park Antalyaspor maçında 1-0 öndeydik ve kontrataktan gol yedik. Normalde başka takımlar defansif anlamda kapanır ama biz iştahlı bir takımız. 1-0’ın tehlikeli bir skor olduğunu bildiğimiz için ikinci golü bulup maçı rahat bitirmek istiyoruz” dedi.

Bangura ile ilgili bir soruya da Ömer, genç futbolcunun antrenmanlarda çok istekli çalıştığını vurgulayarak, ”Eminim kaçırdığı pozisyonlardan sonra en fazla üzülen odur. İyi niyetli bir arkadaşımız. Takım içinde de çok seviliyor. İnşallah bundan sonraki maçlarda golleriyle takıma katkı sağlar” değerlendirmesinde bulundu.

"Sezon sonunda futbolu kesin olarak bırakıyorum"
Ömer, futbolcu olarak sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

”Sezon sonunda futbolu kesin olarak bırakıyorum. Gelecek sezon benim için çok anlamlı. Kulübün 50. kuruluş yıl dönümü, cumhuriyetin 90. yıl dönümü ve benim de 10. evlilik yıl dönümüm. Futbolu bırakmak için çok sebebim var. Stadımız da açılırsa ve jübilemi orada yaparsam benim için çok anlamlı olur. Henüz böyle bir görüşme olmadı ama Bursaspor’da görev alırsam, Ertuğrul Sağlam yanında görev vermeyi uygun görürse bundan büyük mutluluk duyar ve seve seve bunu kabul ederim. Ancak şu anda kafamda sadece futbol var.”

Haberin Devamı